
SRP: Sådan laver du en korrekt litteraturliste
Det kan være svært at holde styr på alle krav til formalia, når man skal lave en større skriftlig opgave som SRP. Derfor hjælper vi dig her på vej mod at opstille en korrekt litteraturliste, så du kan tjekke endnu et punkt af din lange to-do-liste under din SRP-skriveproces.

SRP: Sådan laver du en indholdsfortegnelse i Word
En indholdsfortegnelse viser din opgaves indhold, hvilket er meget essentielt i så stor en opgave som SRP. Det er derfor en fordel at få Word til at autogenere en indholdsfortegnelse, men hvordan er det nu lige, at man får den til det?

Det gode vejledningsmøde
Det er op til det enkelte gymnasie at planlægge rammerne for SRP-vejledningen. Nogle gymnasier har mere individuel vejledning end andre, men de fleste kan forvente at have 1-2 individuelle vejledninger inden 1. marts.

Skriv klart og korrekt
Her kan du læse om at skrive klart og korrekt i din SRP. Det er nemlig rigtig ærgerligt at have en stor viden om et emne, hvis man ikke kan formidle det sprogligt klart, så læseren kan forstå det.

Metoder i SRP - hvad og hvordan?
Mange gymnasieelever frygter ord som teori og metode, for hvad er metoder egentligt, og hvordan skal du bruge dem i din SRP? Det giver dig svar på lige her.

Hvad skal SRP indeholde? Få hjælp til SRP opbygning
Det kan være en stor mundfuld at skulle skrive SRP. Du sidder nok med tanker som ”hvor lang skal en SRP være?” og ”hvad tæller egentligt med i opgaven?" Alt dette og meget mere bliver du klogere på lige her.

Sådan laver du et talepapir til SRP mundtligt forsvar
Det kan være svært lige at vide, hvad lærer og censor gerne vil høre til det mundtlige forsvar af SRP. Vi guider dig igennem her, så du er klædt godt på og ved, hvordan du skal lave et talepapir til SRP forsvar.

Hjælp til SRP? 5 gode råd til at komme igennem din SRP
Sidder du med din SRP, og kommer du gentagende gange til at falde ind i diverse overspringshandlinger? Vi har samlet 5 gode råd til dig, så du kan komme ud på den anden side med en SRP, du er stolt af.

SRP: hvordan vælger jeg emne og fag?
Skal du til at vælge fag og emne til din SRP/SOP, og virker det måske både overvældende og forvirrende? Det forstår vi godt. Vi hjælper dig forhåbentligt lidt på vej her, i forhold til hvilke fag du kan skrive i, og hvordan du vælger det helt rigtige emne.

Få hjælp til at variere dine sætninger i din opgave
For at sikre, at ens tekst ikke bliver for tung at læse, kan det være en god idé at kigge efter de ord, der går meget igen, og bytte dem ud med tilsvarende. I får her fif til, hvordan man nemt kan spotte ordene.

Kom igennem din SRP trods præstations- og forventningspres
Der er ikke længe til, at den travle tid begynder, hvor du skal skrive SRP. Er du en af dem, der lader dig presse af karakterer og forventninger? Så læs med her og få råd til, hvordan du mindsker præstationspresset under din SRP.

En topstuderenes råd til en 12-tals SRP-opgave
Nu er der ikke længe til, at SRP-skriveperioden for alvor bliver skudt i gang. Det kan være super skræmmende, for man vil gerne være så klar som muligt, men det kan være svært at vide, hvordan man forbereder sig, og hvad der overhovedet ligger i vente.

5 gode råd til skrivedagene under din SRP
SRP-skrivedagene er både intense og stressende. Her er 5 gode råd til, hvordan du kommer bedst igennem dem.

Sådan overlever du 14 dage med SRP
De 14 dage er begyndt, og du skal nu i gang med at skrive din SRP. To lange, intense uger er forude, og du spekulerer måske på, hvordan du overhovedet skal komme igennem det. Bare rolig! Jeg har her samlet 8 tips til, hvordan du overlever 14 dage med SRP.

Sådan kommer du godt igennem SRP-skriveugerne
Vores mentor, Jeppe, giver dig her nogle gode råd med fra sine egne erfaringer, så du kan komme godt igennem de næste par uger

Er du opmærksom på disse ting ved den nye SRP?
Den største forskel ved den nye SRP er, at den skriftlige opgave skal forsvares mundtligt. Dermed ligner den nye SRP de prøveformer, man kender fra universiteternes større opgaver med mundtligt forsvar.

Sådan kommer du bedst i gang med din SRP
SRP-perioden er lang, og det kan være svært at gennemskue, hvordan du bedst kommer i gang. Her får du et par tips til, hvordan du kommer bedst fra start!

Sådan tilrettelægger du bedst din SRP-proces
Inden du kommer til selve skriveperioden, som på STX varer to uger (på HTX én uge), så har du i samarbejde med dine vejledere været med til at præge og udarbejde din opgaveformulering.

10 gode råd til din SRP-periode
Det var fedt at skrive et projekt som skabte opmærksomhed, og som fik folk til at stille spørgsmål! Jeg har fundet 10 gode råd til dig, så du også vil huske tilbage på din SRP tid og føle, at det ikke kun var lærerigt, men også sjovt at skrive projektet.

5 gode råd til opbygningen af din SRP
Når du skriver din SRP, er det vigtigt, at du har styr på formen. Det giver et meget bedre overblik over, hvad du rent faktisk skal nå at skrive, hvor meget det skal fylde og i hvilken rækkefølge, det skal stå. Du får derfor her mine 5 bedste tips til, hvad du skal være opmærksom på, når det kommer til opbygningen af din SRP.

Sådan finpudser du sproget i din SRP-opgave
Når du afleverer dit studieretningsprojekt på gymnasiet, vurderes din evne til at formidle på et akademisk sprog. I folkeskolen var dine lærere formentlig ikke så strikse med hensyn til sproget i dine skriftlige afleveringer, men på gymnasiet er kravene til sproget større.

Skriv en stærk SRP med disse 4 råd
Så nærmer den sig. Tiden som alle gymnasieelever har ventet på. Jeg taler selvfølgelig om StudieRetnings Projektet (SRP). Uanset hvor langt du er i processen, kan du drage nytte af mine råd og erfaringer fra mit eget SRP-forløb for blot et år siden.

Gode råd til din SRP - valg af fag, emne og research
Når den indledende tid til SRP kommer, og man skal vælge, hvad ens hidtil største opgave skal omhandle, kan det godt være svært. Her får du nogle gode råd til, hvordan du træffer beslutningerne på bedste vis.

Få de bedste forudsætninger for at skrive en god SRP-opgave
Begynder du allerede nu at få svedige håndflader ved tanken om, at du lige om lidt skal til at skrive dit studieretningsprojekt? Frygt ej! Læs her, hvordan du får de bedste forudsætninger for at skrive en god opgave.

De 7 vigtigste skrive-råd
Skriveperioden kan være ret hektisk, og man glemmer ofte de simple, men ret essentielle, rammer for opgaven, når først man kaster om sig med ord. Her får du 7 gode skrive-råd, som hjælper dig med at sikre nogle gode rammer for skriveprocessen.

Sådan bruger du dine lærere og vejledere bedst muligt
SRP er en opgave som SRO - Bare større! Og det kan være svært at komme i gang, da det ikke er noget, I har arbejdet så meget med før: Men så er det jo godt, at der er vejledere, som kan guide jer i den rigtige retning.

Sådan kommer du sikkert gennem skriveperioden
I starten kan det virke lidt overvældende, at skulle starte på sin SRP: Den største gymnasie-opgave kommer tættere og tættere på. Men frygt ej! Her er 6 gode råd, som nok skal få dig sikkert gennem skriveperioden.

Sådan får du mest muligt ud af din skriveperiode
SRP-perioden nærmer sig, og du skal snart bruge to uger på at skrive SRP. Du har valgt et emne, du har valgt dine fag, og du har måske også fundet noget materiale. Men hvordan kommer man lige i gang med den største opgave i gymnasiet?

Få styr på metoder til din SRP
Når du skal i gang med din SRP eller SOP, kan det være en rigtig god idé at sætte dig ind i, hvilke metoder du bruger i dit projekt. Læs med her og få et overblik over, hvilke metoder der findes.

5 råd til din SRP-skriveproces du ikke vil være foruden
Læs med her og få 5 råd til, hvordan du bliver mentalt klar til din skriveproces, og hvordan du får planlagt en skriveproces, der passer lige præcis til dig.

Sådan undgår du at blive anklaget for snyd
Snyd - eller plagiat - tages meget alvorligt på gymnasiet og konsekvenserne er store. Det er derfor vigtigt, at dit arbejde er autentisk og helt igennem dit eget, hvis du skal have en god karakter - eller bare bestå. Her er fem råd til, hvordan du holder dine afleveringer i dydighedslandet.

3 gode råd til DHO-opgaven
DHO er først og fremmest en virkelig god mulighed for at prøve kræfter med at skrive en stor opgave inden SRO og SRP. Det er derfor vigtigt at gøre sig umage med opgaven, fordi de erfaringer, du får gennem DHO’en, kan du bruge videre i din tid i gymnasiet.

Sådan skriver du en god problemformulering
Når du påbegynder arbejdet med SRP, skal du som udgangspunkt have styr på din en områdeafgrænsning. Kortfattet beskriver du, hvilket emne du ønsker at arbejde med. Jo mere specifikt, jo bedre!

Guide: sådan skriver du en god AT-synopsis
Afleveringen af AT-synopsis er lige oppe over. Måske er du én af dem, der ikke er helt sikker på, hvad din synopsis helt præcist skal indeholde? Eller måske er du bange for at glemme noget? I så fald kan du ånde lettet op. Denne guide skal nok få dig sikkert i mål.