🍂 Novemberpris • Prøv lektiehjælp til 359,- 279,- i timen Se mere
Lektiehjælp er det perfekte studiejob, hvor du gør en forskel

Få et fleksibelt og meningsfuldt job - bliv mentor!

Som mentor hos MentorDanmark kan du tjene op 175 kr. i timen + 12,5 % i feriepenge (197 kr.) samtidig med, at du udvikler din faglighed og booster dit CV. Hos os får du et meningsfuldt og fleksibelt job, hvor du er med til at gøre en stor forskel for mange børn og unges skolegang.

Ansøg her

Det får du ud af at være mentor

Du bliver ansat og optjener feriepenge

I modsætning til mange andre i branchen tager vi os af alt det bøvlede, så du kan koncentrere dig om dét, vi alle brænder for - at gøre en forskel for andre.

Som mentor hos MentorDanmark kommer du ikke til at arbejde som freelancer, hos os bliver du ansat. Helt lavpraktisk betyder det for dig, at du ikke selv skal indberette skat. Vi orienterer skat, vi sørger for en lønseddel - vi sørger for dig! Du kan derfor trygt læne dig tilbage og udelukkende fokusere på undervisningen. Udover din løn optjener du også feriepenge.

Det tjener du

Som mentor får du til start 140 kr. i timen + 12,5 procent i feriepenge (157,50 kr.). Herefter reguleres du løbende efter de forskellige løntrin, som du kan nå som mentor. Tjen op til 175 kr. i timen + 12,5 procent i feriepenge (197 kr.).

Rabatter og andre fede fordele

Ikke nok med at du får et meningsfuldt studiejob - så får du også en masse fede fordele og rabatter! Du kan blandt andet få fast rabat på:

  • Streaming af studiebøger hos Studybox
  • Selvforkælelse til frisører, hudplejebehandlinger, smykker og chokolade
  • Restauranter og caféer - med fast lav pris på kaffe!
Af andre fordele kan også nævnes fri adgang til Gyldendals fagportaler, Systime og ReStudy.

Et fleksibelt og givende job

Mentorjobbet er meget fleksibelt, da du som mentor selv har mulighed for at skrue op og ned for mængden af undervisningsforløb. Vi tilbyder både langvarige og lidt kortere forløb, og særligt i eksamensperioden har du mulighed for at tjene lidt ekstra og hjælpe med de mere intensive forløb som f.eks. SRP og eksamensboost.

Du kan også tage mentorjobbet med dig, og du er derfor ikke begrænset af, at du skal bo et bestemt sted. Vi er landsdækkende, så står du over for en flytning, skal du blot varsle det og færdiggøre påbegyndte forløb, så kan du trygt flytte og tage jobbet med dig. Vi kan desuden også tilbyde dig online forløb, hvis du for en periode eksempelvis skal på udveksling.

Derudover har du faktisk også selv mulighed for at byde ind på forløb, du synes lyder spændende, og som matcher dine behov og undervisningsfag. Men hos os bliver du aldrig tilknyttet som mentor, før du har hørt om forløbet og selv sagt ja.

Transporttillæg og betalt forberedelsestid

Hvis du takker ja til et forløb med en mentee, der bor mere end 30 minutter fra dig i transport, vil du få et transporttillæg. Det vil sige, at du får et tillæg for den ekstra tid, du skal bruge på at komme frem og tilbage til undervisningen.

De fleste forløb tager afsæt i din mentees lektier og afleveringer, hvor du ikke har brug for forberedelse for at kunne undervise. Er der tale om et forløb, hvor der skal lægges en undervisningsplan, forberedes eller udarbejdes materialer til undervisningen, vil du altid blive betalt for det. Det er altså ikke meningen, at du skal bruge tid uden for undervisningstiden, som ikke er betalt.

Styrk dit CV og din viden med mikrokurser

Hos os bliver du klogere af at arbejde! Efter ansættelsen som mentor ønsker vi at understøtte din faglige såvel som personlige udvikling. Derfor tilbyder vi en række mikrokurser om relevant viden inden for læring, formidling, diagnoser og meget mere. Mikrokurserne giver dig konkrete redskaber og er med til at gøre dig til en endnu bedre underviser.

Gennem din tid som mentor har du desuden mulighed for at opbygge et MentorCV. Her vil det fremgå, hvor mange mentees du har undervist, hvor mange timer du har undervist, hvilke mikrokurser du har gennemført samt hvilke fag, du har undervist i.

Mange bruger deres MentorCV til at styrke deres kvote-2-ansøgning eller CV.

Sociale arrangementer og events med andre mentorer

Hos MentorDanmark prioriterer vi det sociale højt. Vi holder løbende MentorMeetUp, hvor du har mulighed for at møde dine medmentorer i forbindelse med alt fra faglige oplæg til brætspilsaftner med pizza, kolde øl og sodavand.

Du vil heller ikke gå glip af vores årlige MentorAwards, hvor vi hylder alle mentorer og kårer bl.a. årets solstrålehistorie og mentor.

Derudover får du også rig mulighed for at deltage i andre typer af events. Det kunne eksempelvis være med fokus på velgørenhed, hvor vi afholder Heltestafetten for at samle penge ind til Legeheltene, der hjælper indlagte børn.

Vi har også vores MentorForum, hvor du som mentor kan spørge dine medmentorer til råds. Det kan være, at du har et helt konkret spørgsmål til en specifik opgave eller mangler noget bestemt materiale. Du kan også få en masse inspiration fra det, som de andre spørger om. Eller du kan deltage i vores ugentlige live session, der tager forskellige temaer op.

MentorUddannelsen klæder dig godt på

Når du bliver ansat, bliver du klædt rigtig godt på gennem MentorUddannelsen. Først vil du blive klædt på til at bruge vores online platform og få en masse viden om, hvordan et forløb fungerer. Du vil desuden også blive introduceret til vores brug af læringsstile og få gode fif til, hvordan du kan bruge din viden om læringsstile i undervisningen. Som sidste del af MentorUddannelsen præsenteres du for nogle forskellige scenarier, du kan komme ud for i mentorjobbet. Scenarierne vil hjælpe dig til at kunne kunne stå i forskellige situationer, og føle dig klædt godt på til at handle i dem.

Uddannelsen er fleksibel - den er digital og kan derfor tages, når det passer dig.

Få hjælp og støtte af fagvejlederteamet

Som mentor hos MentorDanmark får du som det første i din ansættelse en fagvejleder i røret. Deres fornemmeste opgave er at være med dig hele vejen igennem din ansættelse hos os. Vores fagvejledere er bindeled mellem vores familier og mentorer. De står for hele den indledende dialog med familierne, matcher og klæder dig på til dine forløb. Du kan altså trygt ringe til vores fagvejlederteam og få lige den sparring og vejledning, du har brug for. Det gælder også under dine forløb, hvor behovet kan være alt fra praktiske til faglige og pædagogiske spørgsmål, bekymringer eller undren.

Ingen spørgsmål er dumme spørgsmål - vi vil hellere end gerne hjælpe dig, så det bliver mest muligt motiverende for dig at være mentor hos os.


Går du rundt med en mentor i maven?

Så prøv vores quiz for at finde ud af, hvilken mentor du er!

Test dig selv

{{ questionIndex + 1 }}. {{ question.title }}

{{ currentQuestion + 1 }} / {{ quiz.length }}

Yay! Du er den faglige mentor

Som den faglige mentor vægter du lektier og opgaver højt. Du er skarp på, hvordan man får det bedste ud af undervisningen, så du kan skabe de optimale læringsrammer.

Vi er simpelthen så glade for, at du er den faglige mentor. Hos MentorDanmark har vi nemlig brug for forskellige mentorer.

Jubi! Du er den nærværende mentor

Som den nærværende mentor er du en god støtte for din mentee, når et fag er svært. Du tager det personlige med ind i mentortimerne, hvilket gør din undervisning til noget helt særligt.

Vi er simpelthen så glade for, at du er den nærværende mentor. Hos MentorDanmark har vi nemlig brug for forskellige mentorer.

Wuhu! Du er den humoristiske mentor

Som den humoristiske mentor sørger du for, at undervisningen aldrig bliver kedelig. Du løfter mentortimerne til nye højder med dine sjove lege og dit gode humør.

Vi er simpelthen så glade for, at du er den humoristiske mentor. Hos MentorDanmark har vi nemlig brug for forskellige mentorer.

Sådan! Du er den strukturerede mentor

Som den strukturerede mentor er din mentee aldrig i tvivl om, hvad der skal ske i jeres forløb. Med dit gode overblik er du med til at gøre et svært fag langt nemmere.

Vi er simpelthen så glade for, at du er den strukturerede mentor. Hos MentorDanmark har vi nemlig brug for forskellige mentorer.

Tillykke! Du er den energiske mentor

Som den energiske mentor er du med til at gøre mentortimerne til aktive timer med dit fantastiske humør og gåpåmod. Du har nemlig altid en god idé i ærmet, hvis der er brug for det.

Vi er simpelthen så glade for, at du er den energiske mentor. Hos MentorDanmark har vi nemlig brug for forskellige mentorer.

Søg jobbet som mentor her
Lektiehjælp på computeren med mentor og elev

Kvalifikationer

Hvad kræver det at blive mentor?

  • Du har minimum fået 10 i de fag, du gerne vil undervise i eller har anden relevant erfaring
  • Du er fyldt 17 år og påbegyndt en ungdomsuddannelse
  • Du er pædagogisk anlagt og motiveret for at lære fra dig
  • Du kan aflevere ren straffe- og børneattest
  • Du har mod på og lyst til at undervise. Undervisningserfaring er ikke et krav, så længe det andet er opfyldt

Sådan bliver du mentor

1. Ansøgningen

Du starter med at udfylde vores ansøgningsskema, som indebærer informationer om dig. Derudover tager du også stilling til, hvilke fag du gerne vil undervise i, samt uploader dokumentation for dine karakterer i fagene.

2. Samtalen

Vi lærer dig bedre at kende ved at stille forskellige spørgsmål, og opstiller nogle scenarier for dig. Vi bruger også tid på din forberedte case, hvor fokus er på din faglige og pædagogiske tilgang og refleksion om casen.

3. Opstarten

Hvis du får tilbudt jobbet som mentor, bliver du klædt godt på til jobbet gennem vores MentorUddannelse. Derefter er vores fagvejlederteam klar til at sætte dig godt ind i dit første forløb.

Gruppefoto af mentorer

Bliv en del af fællesskabet

Skal du være med til at give børn og unge troen på dem selv tilbage? Vi er altid på udkig efter dygtige og passionerede mentorer, så ansøg allerede i dag! Mentorjobbet kan sagtens være dit første job. Vi kræver ikke, at du har tre års erfaring eller et propfyldt CV. Jobbet som mentor kan derimod være med til at opbygge et godt og relevant CV til fremtiden.

Ansøg her

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonen, så vi kan svare på dine spørgsmål. Er du blot mere nysgerrig på jobbet som mentor, fortæller vi dig gerne meget mere. Du kan ringe på telefon 61 61 77 77 og trykke 4, så kommer du direkte i gennem til os. Vil du hellere sende os en mail, kan du gøre det til koordinator@mentordanmark.dk.

Billede af Trine

Trine Skov Madsen
Koordinator

lukke ikon

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så skriv endelig til os på info@mentordanmark.dk
Vi vender tilbage hurtigst muligt.