Elev og mentor foran computer
Elev og mentor foran computer

Hvad skal SRP indeholde? Få hjælp til SRP opbygning

Bliv kontaktet

Vi kontakter dig indenfor 24 timer
Telefonnummer

Åbent nu indtil 21:00 Ring 61 61 77 77

+10 års erfaring +1.000.000 afholdte undervisningstimer +70.000 familier hjulpet +5.000 mentorer i hele Norden

SRP’en er for mange en stor mundfuld, fordi opgaven kan virke meget omfattende. Derfor er det en god idé at skabe sig et overblik over opgavens dele, inden man går i gang. Men hvordan gør man så det? Det hjælper vi dig med lige her.

De forskellige SRP afsnit

SRP er en stor opgave, som skal indeholde nogle bestemte afsnit. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ned, laver en disposition og udpensler, hvad de forskellige afsnit skal indeholde. På den måde sikrer du en sammenhæng igennem din opgave, så du ikke får gentaget dig selv alt for meget. De forskellige gymnasiers krav til opgaven kan variere lidt, så tjek altid din skoles krav til opgaven. Som udgangspunkt skal en SRP bestå af følgende dele:

  • Forside
  • Resumé
  • Indholdsfortegnelse
  • Indledning
  • Selve opgavens indhold med de tre taksonomier (typisk redegørelse, analyse og enten diskussion, vurdering eller perspektivering)
  • Konklusion
  • Litteraturliste
  • Eventuelle bilag

Pssst! Har du brug for hjælp til at lave en indholdsfortegnelse eller en litteraturliste? Vi har lavet en guide til begge dele!

Klik her for at læse hvordan du laver en indholdsfortegnelse i Word

Klik her for at få hjælp til at lave en korrekt litteraturliste


Hvad tæller med i min SRP?

Du har sikkert fået at vide, at din opgave må være 15-20 sider – her skal du huske, at det er 15-20 siders tekst. Dét, der tælles med er: resumé, indledning, redegørelse, analyse, diskussion/vurdering/perspektivering og konklusion. Men hvor mange sider skal du så bruge på hvert afsnit? I forhold til opgavens tre hoveddele (redegørelse, analyse, diskussion/vurdering/perspektivering) skal du spørge dine vejledere til råds, da det afhænger af fag. Resuméet er typisk 15-20 linjer, hvorimod både indledning og konklusion skal fylde 1/2 – 1 side hver.

Held og lykke med opgaven!

Signe, mentor og studentermedhjælper

Signe er mentor og studentermedhjælper hos MentorDanmark. Gennem jobbet som mentor skaber hun et trygt læringsmiljø, og hun er optaget af at gøre læring til en leg.

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så udfyld dit spørgsmål og mail nedenfor, så vi vender tilbage inden for 24 timer.

Tusinde tak for dit spørgsmål.

Vi vender tilbage på telefon eller mail inden for 24 timer.
Du er altid velkommen til at ringe direkte til os på 61 61 77 77.