En topstuderenes råd til en 12-tals SRP-opgave

Shutterstock_457358971-lille

Nu er der ikke længe til, at SRP-skriveperioden for alvor bliver skudt i gang. Det kan være super skræmmende, for man vil gerne være så klar som muligt, men det kan være svært at vide, hvordan man forbereder sig, og hvad der overhovedet ligger i vente. Derfor vil jeg her give dig nogle gode råd til skriveperioden, som kan hjælpe dig med at få en topkarakter!

Selve opgaven
Da jeg skulle finde ud af, hvad jeg skulle skrive om i min SRP, havde jeg så mange idéer, at jeg tænkte, at jeg aldrig ville blive færdig. Det eneste, jeg vidste, var, at jeg ville skrive i engelsk A og historie A. Efterhånden kom jeg frem til, at jeg egentligt syntes, at forløbet af Berlinmurens fald og dens sammenhæng med kommunismens fald var ret spændende. Jeg startede ud med et meget bredt emne, men med hjælp fra mine vejledere fik vi sammen indskrænket opgavens emne. Således kom den til at handle om den daværende amerikanske præsident Ronald Reagans og den daværende sovjetiske generalsekretær Mikhail Gorbatjovs rolle i begge hændelser samt deres syn på samtidens politik. Min mening var at vise, hvordan det ikke kun var Ronald Reagan, der havde spillet en stor rolle deri, men også Mikhail Gorbatjov. Derfor havde jeg gennem opgaven hele tiden fokus på begges synsvinkler, hvilket jeg gjorde ved at analysere Ronald Reagans berømte tale ”Tear down this wall” og Mikhail Gorbatjovs roman ”Min historie”.

5 gode råd i processen:

Pres ikke dig selv for meget

Var der noget, jeg helt sikkert ville have gjort anderledes, var det, at jeg ikke skulle have følt alt for meget pres over karakteren af opgaven, og dens betydning i forhold til ens gennemsnit.

Hold nogle pauser!

Hvis der var noget, jeg var dårlig til under processen, var det at holde pauser. Jeg arbejdede ofte omkring 8 timer om dagen med kun en pause. Det er vigtigt at passe på sig selv. Så husk at gå en tur eller lav noget, som du har lyst til, eller som får dig til at slappe af.

Benyt dine vejledere

Det kan ske, at dine vejledere af og til prøver at skubbe dig i andre retninger, end hvad du selv lige havde tænkt dig. Men husk på, at dine vejledere kun vil dig det bedste, og at de er der kun for at hjælpe dig. Benyt dine vejledere og forbered dig ekstra godt til jeres møder, så du hurtigere kommer i den rigtige retning.

Du kan godt!

Vi har alle tidspunkter, hvor vi tænker, at vi ikke kommer igennem skriveperioden. Uanset hvad, så husk på, at det nok skal gå, og du kan godt!

Tænk kun på dig og din opgave

Det er svært ikke at sammenligne sin egen fremgangsmåde og sin egen opgave med ens venners måde at gøre tingene på. Men fokusér så vidt muligt kun på dig og din egen opgave. Hvis måden, du gør tingene på, føles rigtig for dig, så følg den. Alle har hver sin måde at lave en opgave på.

Held og lykke med skriveperioden!

Sofie

Sofie, mentor
Sofie studerer tysk på Aarhus Universitet. For hende er det vigtigt, at hendes mentees får troen på, at de godt selv kan, og at de tager den følelse med ud i den virkelige verden. Hun har fokus, at læring skal handle om såvel det mentale og sociale som det faglige.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Skriv dig op og få de nyeste blogindlæg på mail. I den første mail du får, kan du vælge de emner, som interesserer lige netop dig.Kom i gang her

3 gode grunde til at vælge MentorDanmark

98,6 % vil anbefale MentorDanmark til andre
Langt de fleste giver MentorDanmark 4 eller 5 stjerner
Over 20.000 familier har allerede valgt MentorDanmarks eksamens- og lektiehjælp

Skal vi også hjælpe dig?


Vi kontakter dig inden for 24 timer - helt uforpligtende

Bemærk: Vi gemmer kun dine oplysninger, såfremt du oprettes som kunde.

Nordens største
udbyder af lektiehjælp

Vi er Nordens foretrukne lektiehjælpsvirksomhed og med god grund. Vores mentorer brænder for at skabe lyst til læring og har de seneste år gjort en forskel for mere end 25.000 familier. Vi er landsdækkende og har helt sikkert også en mentor til jeres barn.

Map

Åbningstider:

Mandag-torsdag

8:00-21:00

Fredag

8:00-16:00

Lørdag

11:00-16:00

Søndag

11:00-20:00

MentorDanmark støtter