En topstuderenes råd til en 12-tals SRP-opgave

Tæller du ned til dagene med SRP-skrivningen begynder, eller er du måske allerede gået i gang? SRP-skriveugerne kan være super skræmmende, for man vil gerne være så klar som muligt, men det kan være svært at vide, hvordan man forbereder sig, og hvad der overhovedet ligger i vente. Derfor vil jeg her give dig nogle gode råd til skriveperioden, som kan hjælpe dig med at få en topkarakter!

Selve opgaven
Da jeg skulle finde ud af, hvad jeg skulle skrive om i min SRP, havde jeg så mange idéer, at jeg tænkte, at jeg aldrig ville blive færdig. Det eneste, jeg vidste, var, at jeg ville skrive i engelsk A og historie A. Efterhånden kom jeg frem til, at jeg egentligt syntes, at forløbet af Berlinmurens fald og dens sammenhæng med kommunismens fald var ret spændende. Jeg startede ud med et meget bredt emne, men med hjælp fra mine vejledere fik vi sammen indskrænket opgavens emne. Således kom den til at handle om den daværende amerikanske præsident Ronald Reagans og den daværende sovjetiske generalsekretær Mikhail Gorbatjovs rolle i begge hændelser samt deres syn på samtidens politik. Min mening var at vise, hvordan det ikke kun var Ronald Reagan, der havde spillet en stor rolle deri, men også Mikhail Gorbatjov. Derfor havde jeg gennem opgaven hele tiden fokus på begges synsvinkler, hvilket jeg gjorde ved at analysere Ronald Reagans berømte tale ”Tear down this wall” og Mikhail Gorbatjovs roman ”Min historie”.

5 gode råd i processen:

Pres ikke dig selv for meget
Var der noget, jeg helt sikkert ville have gjort anderledes, var det, at jeg ikke skulle have følt alt for meget pres over karakteren af opgaven, og dens betydning i forhold til ens gennemsnit.

Hold nogle pauser!
Hvis der var noget, jeg var dårlig til under processen, var det at holde pauser. Jeg arbejdede ofte omkring 8 timer om dagen med kun en pause. Det er vigtigt at passe på sig selv. Så husk at gå en tur eller lav noget, som du har lyst til, eller som får dig til at slappe af.

Benyt dine vejledere
Det kan ske, at dine vejledere af og til prøver at skubbe dig i andre retninger, end hvad du selv lige havde tænkt dig. Men husk på, at dine vejledere kun vil dig det bedste, og at de er der kun for at hjælpe dig. Benyt dine vejledere og forbered dig ekstra godt til jeres møder, så du hurtigere kommer i den rigtige retning.

Du kan godt!
Vi har alle tidspunkter, hvor vi tænker, at vi ikke kommer igennem skriveperioden. Uanset hvad, så husk på, at det nok skal gå, og du kan godt!

Tænk kun på dig og din opgave
Det er svært ikke at sammenligne sin egen fremgangsmåde og sin egen opgave med ens venners måde at gøre tingene på. Men fokusér så vidt muligt kun på dig og din egen opgave. Hvis måden, du gør tingene på, føles rigtig for dig, så følg den. Alle har hver sin måde at lave en opgave på.

Held og lykke med skriveperioden!

Sofie, mentor
Sofie studerer tysk på Aarhus Universitet. For hende er det vigtigt, at hendes mentees får troen på, at de godt selv kan, og at de tager den følelse med ud i den virkelige verden. Hun har fokus, at læring skal handle om såvel det mentale og sociale som det faglige.

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så udfyld dit spørgsmål og mail nedenfor, så vi vender tilbage inden for 24 timer.

Tusinde tak for dit spørgsmål.

Vi vender tilbage på telefon eller mail inden for 24 timer.
Du er altid velkommen til at ringe direkte til os på 61 61 77 77.