DSC03283 DSC03283

Kombiner matematik og kreativitet

Her kommer 3 sjove matematikøvelser, hvor I samtidig får lov til at udfolde jeres kreativitet!

Danmarks største udbyder Ekspertudviklet lektiehjælp Tilpasset dine behov Mentorer i hele landet

Åbent nu indtil --:--

Ring 61 61 77 77

Bliv kontaktet

3 sjove matematikøvelser til den kreative

Sofie får onlineundervisning

Er dit barn vildt god til at tegne? Eller måske til at hækle eller strikke? Uanset hvad det kreative talent er, så er det noget, som man i den grad kan benytte, når et fag som matematik udfordrer. Jeg vil nedenunder komme med tre matematikopgaver til eleven, der kan lide at være kreativ. Øvelser jeg selv har benyttet som mentor. 


En ’eksempelbog’ 

Hvis det for eksempel er procentregnereglerne, som gang på gang giver udfordringer, kan en såkaldt ’eksempelbog’ være en oplagt idé at give sig i kast med. Her tager man en notesbog og opskriver eksempler om det svære emne. Man kan måske skrive en opgave om en trøje, hvor man kan spare 20 % og tegne trøjen ved siden af udregningen. På den måde får man både skrevet udregningen ned, men man får også lov til at gøre bogen pæn med tegninger. Det er derfor ikke kun en bog, som er sjov og lærerig i det øjeblik, hvor man laver den, men også en bog som man altid kan tage frem, når der kommer opgaver om et af de svære emner. 


Tegninger på isometrisk papir

Mange har formentlig prøvet at tegne kasser på isometrisk papir for at få en idé om, hvordan man skal forstå rumfang. Hvis man nu er lidt mere kreativ, kan man faktisk ud fra de små kasser på isometrisk papir tegne mange sjove figurer. Man kan starte med noget simpelt som et lille hjerte, og efter lidt tid er man måske blevet så god, at man kan tegne en snemand eller et lille hus. Husk selvfølgelig altid at farvelægge figurerne til sidst. Det er en sjov opgave, som på én gang vrider hjernen og samtidig giver et flot produkt til sidst.  

Hvis du har centicubes derhjemme, kan du også prøve at bygge din tegning bagefter. 


Klippe-og-klistre

Matematikken kan også indgå mere skjult i en kreativ opgave, for eksempel når man laver klippe-og-klistre. Hvis det eksempelvis er Halloween, kan I give jer i kast med noget halloweenpynt. Her skal der måske klippes en orange cirkel ud af noget papir som et græskarhoved, og man kan så spørge: ”Hvor stor er cirklens radius?”. Når græskarrets øjne dernæst skal klippes, så kan man spørge: ”Hvilken slags trekant har du klippet ud?”, og sådan kan det fortsætte med spørgsmål som: ”Hvor stor skal græskarrets omkreds være, hvis det skal være 10 % større, end det er lige nu?”.

Hvis det i stedet eksempelvis er hækling, som dit barn er helt vild skarp til, så kan man selvfølgelig også bruge samme tilgangsmåde her. Man kunne eksempelvis spørge: ”Hvis du skal bruge 9/10 af garnnøglet til en hat, hvor mange meter er det så?”.  


Jeg håber, at I kan bruge nogle af disse kreative aktiviteter til at gøre matematikken lidt sjovere. Det skal understreges, at selvom jeg ikke selv er den mest kreative person, så kan disse opgaver være virkelig gode som et lille afbræk, når man løber lidt tør i en masse udregninger. Det handler blot om at prøve sit bedste! 

Eva, mentor og studentermedhjælper

For Eva er det vigtigt at skabe undervisning, som både er lærerig og sjov. Det gør hun gennem kreativ undervisning, der giver eleverne en fornyet skoleglæde.

Start her

Bliv kontaktet inden for 24 timer

Telefonnummer

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så udfyld dit spørgsmål og mail nedenfor, så vi vender tilbage inden for 24 timer.

Tusinde tak for dit spørgsmål.

Vi vender tilbage på telefon eller mail inden for 24 timer.
Du er altid velkommen til at ringe direkte til os på 61 61 77 77.