Laeseheltene 6 1

Giv dit barn et læseløft

Udviklet af MentorDanmark og Gyldendal

Giv dit barn et læseløft

Ordblindeundervisning til dit barn

- hos LæseHeltene

I mange familier fylder lektielæsningen meget for både barn og forælder – og hvis dit barn tilmed slås med ordblindhed og/eller store skrive-/læsevanskeligheder, kan det blive et nærmest uoverskueligt bjerg at bestige. Som forælder er der mange roller, der skal udfyldes. Forælderen er en opdrager, en moralsk støtte og en faglig og social rollemodel – for blot at nævne et udpluk af de mange forskellige "hatte", en forælder hele tiden tager af og på.

Læsehelt der får hjælp af en læseassistent

Hvis dit barns ordblindhed og/eller svære læsevanskeligheder er begyndt at fylde og sætter dagsordenen for dit barns skoleglæde, kan LæseHeltene være en løsning for jer som familie. Hos LæseHeltene har vi specialiseret os i at hjælpe børn, som kæmper med ordblindhed og svære læsevanskeligheder. Med ny teknologi kan vi scanne dit barns læsemønstre og -vaner, så vi ved, hvor vi skal sætte ind for at hjælpe dit barn. 

Bliv kontaktet inden for 24 timer

Telefonnummer

Ordblindhed er vores ekspertise

Lad os hjælpe dit barn

Ordblindhed er den mest udbredte af alle indlæringsvanskeligheder hos børn, og derfor er det vigtigt at sætte ind allerede nu. Vi ved, at disciplinen "læsning" ikke blot er et enkelt fag, men noget dit barn vil støde på og kæmpe med i alle aspekter af sit skoleliv, hvis ordblindhed og læsevanskeligheder er noget, der fylder. 

Derfor har vi specialiseret os i ordblindhed og bruger ny teknologi og forskningsbaseret materiale, der er udviklet af førende eksperter inden for ordblindhed og læsevanskeligheder. Du kan læse mere om, hvordan et læseforløb foregår lige her.

Dreng ved computer

Bogstavernes navne frem for lyde

Læs om Antons udvikling hos LæseHeltene
Anton har faaet hjaelp hos LaeseHeltene

Hvordan kommer jeg rigtigt ind i et ord? Det er en sætning, der ofte bliver brugt hos LæseHeltene. Her handler det nemlig om at give børnene læsestrategier og redskaber til at blive bedre til at læse. LæseHeltene er et specialiseret forløb for børn og unge, der kæmper med ordblindhed og læsevanskeligheder.

Antons udfordring var, at han ikke læste bogstavernes lyde men deres navn, forklarer Sophia, som er Antons læseassistent. Når man læser, skal man nemlig udtale bogstavernes lyde, men Antons udfordring var, at han havde en vane med at læse bogstavernes navne. Derfor var udfordringen at vænne ham af med det og lære ham nye læsestrategier.

Læs mere om, hvordan Anton knækkede læsekoden lige her.

Ordblindhed skal ikke være en begrænsning

Redskaber kan hjælpe ordblinde

Når man kæmper med ordblindhed og/eller svære læsevanskeligheder, kan det være rart med en hjælpende hånd. Der findes flere forskellige hjælpemidler, og i vores blogunivers kan du gå på opdagelse og læse mere om ordblindhed og læsevanskeligheder. Du kan for eksempel finde øvelser, der kan hjælpe med at sætte skub i dit barns læsning, eller du kan læse mere om, hvordan en IT-rygsæk kan hjælpe dit barn. 

Dreng med rygsæk