Firefox Rknb Ij7slv
Logo LæseHeltene

Læseredskaber som dit barns faste følgesvend

Gør hverdagen i og uden for skolen lettere

Der findes flere forskellige innovative redskaber, der kan støtte ordblinde børn og unge i at læse og skrive. Her kan eksempelvis nævnes AppWriter og CD-ord. Man kan beskrive redskaberne som en fast følgesvend, der kan gøre hverdagen i og uden for skolen lettere for dit barn.

I uge 26 afholder vi et ugeforløb, hvor vi giver undervisning i, hvordan dit barn kan tilgå og producere en tekst med brug af læse- og skriveteknologi. Dit barn vil opleve autentiske hverdagssituationer, hvor vi sammen øver os i, hvilken strategi dit barn bør anvende i forskellige situationer/udfordringer.

Det kan for eksempel være en lektiehjælpssituation, hvor et bestemt ord eller tekst driller, eller det kan være på en gåtur, hvor dit barn skal have hjælp til at læse et skilt. Vi gør det naturligt for dit barn at gribe sin smartphone i lommen eller hive sin computer frem, og vi hjælper med, hvordan de forskellige læse- og skriveteknologier kan bruges i den pågældende situation. Fx "Skal jeg forsøge at læse teksten selv, bruge læse-/skriveteknologi eller hvad kan jeg gøre, når jeg møder et ord, der driller?"

I fællesskab med andre børn og unge, som også kæmper med læseudfordringer, vil dit barn på en sjov og kreativ måde få øvelser og blive trænet i, hvordan dit barn kan tilgå og producere en tekst med hjælp fra læse- og skriveteknologi. Vi starter med at finde ud af, hvordan dit barn griber et ord/en tekst an, og ud fra det opbygger vi et sjovt og lærerigt forløb, der giver dit barn endnu større kendskab til redskaberne, og hvordan de kan bruges i og uden for skolen.

Mere info om forløbet

Læseredskaber som en hjælpende hånd

Læse- og skriveredskaber, såsom AppWriter og CD-ord, er innovative teknologier til læse- og skrivestøtte, som kan hjælpe børn og unge, der kæmper med at læse og skrive. Dit barn skal medbringe smartphone eller computer til forløbet. Under forløbet er det ikke selve programmerne, der gennemgås, men vi giver undervisning i, hvordan dit barn kan tilgå en tekst med brug af læse- og skriveteknologi. Derfor forventes det, at dit barn har et vist kendskab til teknologien. 

NB! Forløbet er ikke henvendt til forberedelse til 9. klasses afgangseksamen!

Hvad er det nu, læse- og skriveteknologi kan?

  • de kan gøre pdf-filer læsbare, så lektierne kan blive læst højt for dit barn
  • de kan hjælpe med at stave svære ord og foreslå ord, mens der skrives 
  • de kan læse egne opgaver højt, så sproglige fejl lettere opdages

Se vilkår her.

Se pris og info

Ordblindhed skal ikke være en begrænsning
  • Uge 26
  • Målgruppe: 4.-9. klasse
  • Mandag-fredag kl. 9.00-14.00
  • Formiddags- og eftermiddagssnacks er med i prisen
  • Sted: Nørre Voldgade 21, 4. sal, 1358 København K 

Pris: 4.999 kr. 

Tilmeld her!

Telefonnummer