Gymnasieelev har svært ved lektierne
Gymnasieelev har svært ved lektierne

Hjælp til SRP? 5 gode råd til at komme igennem din SRP

Bliv kontaktet

Vi kontakter dig indenfor 24 timer
Telefonnummer

Åbent nu indtil 21:00 Ring 61 61 77 77

+10 års erfaring +1.000.000 afholdte undervisningstimer +70.000 familier hjulpet +5.000 mentorer i hele Norden

Sidder du med din SRP, og kommer du gentagende gange til at falde ind i diverse overspringshandlinger? Vi har samlet 5 gode råd til dig, så du kan komme ud på den anden side med en SRP, du er stolt af.

1) Hav styr på formalia

Det kan virke banalt at nævne formalia, men det er vigtigere, end man skulle tro. Formalia er de formelle krav, som omfatter alt fra afsnitslængder til kildehenvisninger. Din opgave (og dermed karakter) bliver trukket unødigt ned, hvis kravene til formalia ikke er overholdt – også selvom du har lavet en opgave med gode analyser, og hvor den famøse røde tråd er sikret hele vejen igennem.

2) Visualisér din skriveproces

Det kan være en god idé at visualisere, hvor du er i din skriveproces, og en måde at gøre det på er ved hjælp af post-its. Inddel et stykke papir i tre med overskrifterne to do, doing og done, hvorefter du skriver de forskellige dele af din SRP på post-its. Det er fx ’redegørelse’ og ’diskussion’, men skriv meget gerne også ting som ’læs korrektur’ og ’lav gode overgange mellem afsnittene’. Når du går i gang med konklusionen, flytter du din post-it fra to do til doing, og når den er færdig, til done. På den måde kan du hele tiden se, hvad du mangler at lave – men du kan samtidig også se, hvor langt du egentligt er kommet, når ”jeg når det aldrig”-følelsen rammer dig. Win-win!

3) Få bugt med overspringshandlingerne

Vi alle kender det, og vi alle gør det: overspringshandlinger. Der er altid liiiige et eller andet, som man skal gøre, inden man kan gå ordentligt i gang. For at komme overspringshandlingerne til livs så start dagen ud med at rydde op efter aftenens skrive-kaos. Du koncentrerer dig bedst i rene omgivelser, og så fjerner du muligheden for at overspringshandle på den front.

For de fleste af os er telefonen den helt store synder, og den kan hurtigt stjæle en time eller to af vores tid. Bliver du fristet af din telefon, så prøv at lægge den i et helt andet rum eller at sætte den på ’fokus tilstand’ eller ’forstyr ikke’.

4) Kom ud af din skriveblokade

Den berygtede skriveblokade – måske har du allerede oplevet den, måske frygter du, at den kommer netop nu, hvor du skal skrive dit livs hidtil største opgave. Hvis du bliver ramt af en skriveblokade under skrivningen af din analyse, så hop videre til dit diskussionsafsnit eller hop tilbage til din redegørelse og få den gjort knivskarp. En måde at bryde skriveblokaden på kan også være at skifte lokation. Det kan være meget uinspirerende at sidde ved sit skrivebord hele dagen, og det kan derfor være en god idé at skrifte skrivebordet ud med det lokale bibliotek, en café eller noget tredje.

5) Brug dine vejledere og venner som sparringspartnere

Du har nok hørt det her før, men det gør det ikke mindre væsentligt: brug dine vejledere så meget som muligt! De er der for at hjælpe dig bedst muligt igennem din SRP, så hold dig endelig ikke tilbage med at sende dine spørgsmål i deres retning.

Det kan godt blive lidt ensomt at sidde i sin egen boble i to uger, så brug meget gerne dine venner undervejs til at dele op- og nedture med hinanden. Men pas på med at snakke for meget om, hvor langt I hver især er, da det godt kan gøre de andre usikre på, hvor langt de er. Hvis I har overskud til det, kan I også hjælpe hinanden med at give feedback på kortere afsnit, hjælpe med at gøre en sætning helt perfekt eller lignende.

Held og lykke med din opgave!

Signe, mentor og studentermedhjælper

Signe er mentor og studentermedhjælper hos MentorDanmark. Gennem jobbet som mentor skaber hun et trygt læringsmiljø, og hun er optaget af at gøre læring til en leg.

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så udfyld dit spørgsmål og mail nedenfor, så vi vender tilbage inden for 24 timer.

Tusinde tak for dit spørgsmål.

Vi vender tilbage på telefon eller mail inden for 24 timer.
Du er altid velkommen til at ringe direkte til os på 61 61 77 77.