Sådan hjælper du dit barn med at blive uddannelsesparat

Skærmbillede-2019-03-21-kl.-15.27.38

I løbet af 8. og 9. klasse bliver dit barns uddannelsesparathed vurderet. Det vurderes altså, om han/hun er parat til at kunne fortsætte på en ungdomsuddannelse efter 9. eller 10. klasse, dvs. enten en erhvervsuddannelse, en hf eller en gymnasial uddannelse. Det er således vigtigt, at dit barn bliver vurderet uddannelsesparat, så han/hun kan søge ind på sin drømme-ungdomsuddannelse.

Det er dit barns lærere og UU-vejleder, der vurderer ham/hende uddannelsesparat, og udover at kigge på karaktererne, så skal dit barn også have de nødvendige personlige og sociale forudsætninger for at kunne gennemføre ungdomsuddannelsen efter 9. klasse.

Når lærerne skal vurdere dit barns personlige forudsætninger, ser de fx på, om han/hun er:

  • Selvstændig: Fx om han/hun tager initiativ til at gøre ting, og om han/hun kan spørge om hjælp, når han/hun har brug for det.
  • Motiveret: Fx om han/hun har lyst til at være aktiv i undervisningen og mod på at lære nye ting, i skolen eller uden for skolen.
  • Ansvarlig: Fx om han/hun holder de aftaler, der laves med andre i skolen, om han/hun laver sit hjemmearbejde, og om han/hun tager ansvar for sin del af arbejdet i en fælles opgave.
  • Mødestabil: Fx om han/hun møder i skole hver dag og kommer til tiden.
  • Valgparat: Fx om han/hun tænker over, hvad han/hun vil og kan efter folkeskolen, og arbejder med at træffe et valg.


Hjælp dit barn med at genfinde motivationen
Der er flere måder, hvorpå du kan hjælpe dit barn med at blive vurderet uddannelsesparat. Hvis dit barn underpræsterer i skolen, kan du hjælp ham/hende med at genfinde motivationen og lysten til læring, hvilket vil hjælpe på den overordnede præstation. Læs vores indlæg om at skabe motivation her

Hjælp dit barn til mere struktur i hverdagen
Det kan også være, at din barn har svært ved at få tid til lektierne og er mindre mødestabil. Hvis dette er tilfældet, kan du hjælpe med at få skabt struktur i hans/hendes hverdag, så der bliver tid til det hele. Du kan læse vores indlæg om at hjælpe dit barn med at skabe struktur her.

Hvis du hjælper dit barn med motivationen og strukturen, vil det have en positiv indvirkning på præstation og karakterer, samt de personlige forudsætninger, og det vil derfor forøge dit barns chancer for at blive vurderet uddannelsesparat.

Du kan læse mere om kravene til at blive vurderet uddannelsesparat her.

ABR_Andrea

Andrea Breum, kommunikationsmedarbejder
Andrea er studentermedarbejder i kommunikationsafdelingen. Hun har fokus på at skabe relevant og givende læsestof til elever og forældre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Skriv dig op og få de nyeste blogindlæg på mail. I den første mail du får, kan du vælge de emner, som interesserer lige netop dig.Kom i gang her

3 gode grunde til at vælge MentorDanmark

98,6 % vil anbefale MentorDanmark til andre
Langt de fleste giver MentorDanmark 4 eller 5 stjerner
Over 20.000 familier har allerede valgt MentorDanmarks eksamens- og lektiehjælp

Skal vi også hjælpe dig?


Vi kontakter dig inden for 24 timer - helt uforpligtende

Bemærk: Vi gemmer kun dine oplysninger, såfremt du oprettes som kunde.

Nordens største
udbyder af lektiehjælp

Vi er Nordens foretrukne lektiehjælpsvirksomhed og med god grund. Vores mentorer brænder for at skabe lyst til læring og har de seneste år gjort en forskel for mere end 25.000 familier. Vi er landsdækkende og har helt sikkert også en mentor til jeres barn.

Map

Åbningstider:

Mandag-torsdag

8:00-21:00

Fredag

8:00-16:00

Lørdag

11:00-16:00

Søndag

11:00-20:00

MentorDanmark støtter