Elev og mentor laver lektier
Andrea Breum
kommunikationsmedarbejder
Indholdsfortegnelse Solstrålehistorier 19. juni 2019 Læsetid: 5 min.

Månedens Solstrålehistorie - Den vilde udvikling

Vi elsker solstrålehistorier – og derfor hylder vi en hver måned!

I denne måned har vi talt med Daniel, som har oplevet en kæmpe udvikling gennem sit mentorforløb med Matilde. Matilde har nemlig mødt Daniel i øjenhøjde og på den måde har Daniel rykket sig helt utroligt meget – både på det faglige og personlige plan. Og det er jo lige præcis dét, det hele handler om!

Daniel går i 7. klasse og har tidligere kæmpet med danskfaget, og det førte til frustrationer og manglende motivation. På mange måder savnede han succesoplevelser og et fagligt skub, der kunne give ham den faglige selvtillid og motivationen tilbage. Heldigvis er det netop dét, mentorforløbet med Matilde har givet ham. Daniel fortæller:

”Jeg har lært meget, og jeg har løst opgaver, som jeg ikke troede, jeg kunne løse. Når man pludselig mærker, at man kan tingene, så er det meget sjovere.”

Ifølge Daniels far, Carsten, har Daniel rykket sig utroligt meget. Han er blevet fagligt stærkere og meget mere motiveret, og det skyldes Matildes anderledes måde at undervise på:

”Matilde er rigtig god til at læse Daniel, og hun formår at dreje undervisningen hen på noget, der interesserer Daniel, så han bliver motiveret til at lære. På den måde har hun vækket en interesse hos Daniel, og har ser faktisk altid frem til undervisning med Matilde!”

Matildes anderledes undervisningsstil er dog ikke tilfældig. Hun gør nemlig meget ud af, at tilpasse undervisningen til den enkelte elevs behov og interesser for at øge motivation og lyst til læring. Hun fortæller:

”Daniel er en rigtig fodbolddreng, og derfor forsøgte jeg at motivere Daniel ved at bygge undervisningen op på en anden måde og undervise ud fra hans interesser. Når vi eksempelvis har øvet diktat, fik jeg det til at handle om hans yndlingsfodboldspiller. På den måde har han kunne se, at læring ikke behøver at være kedeligt, og han har fået en hel ny nysgerrighed.”

Daniels far, Carsten, fortæller også, at der er sket et mærkbart spring i Daniels faglige udvikling, og det gælder især i danskfaget. Førhen fik Daniel nemlig 5. klasses diktater, men kan nu løse diktater på sit eget klassetrin! Udover den faglige udvikling har Daniel også rykket sig personligt, og det kan især Matilde skrive under på:

”Før var Daniel meget genert, men jeg kan mærke, at han nu tør at sige mig imod og drille mig. Jeg tror, det skyldes, at han har fået nogle succesoplevelser, der har givet ham troen på sig selv tilbage – og det er bare så skønt at se som mentor!”

Daniel kan også mærke en forandring. Han fortæller:

”Jeg har aldrig troet på mig selv særligt meget i skolen, men Matilde har hjulpet mig til at få troen på mig selv.”

Udover at lave lektier har Daniel og Matilde det også super sjovt sammen, og de har fået et rigtig godt venskab. Samtidig har Matilde givet Daniel en masse succesoplevelser, og det fortæller Daniels far, Carsten, om her:

”Daniel har fået en masse aha-oplevelser, og så er han blevet mere nysgerrig. Matilde forklarer det anderledes og bedre, end hvad både skolen og jeg selv kan. Pludselig er det blevet interessant at lære om Pythagoras, og Daniel kom selv og ville vide mere – og det er Matildes store fortjeneste.”

Daniels far beskriver derudover Daniels udvikling som en rejse. Selvom Daniel allerede har rykket sig enormt meget, så er det nemlig som om, at Matilde hele tiden tager Daniel med på en ny rejse. Og hun viser ham, at det, han lærer, faktisk kan bruges til noget. Matilde indså nemlig hurtigt, at Daniel fungerer bedst, når han kan få tingene vist på nye og anderledes måder. Hun fortæller:

”Jeg ville gerne vise Daniel, at læring godt kan være sjovt og anderledes, end den klassiske undervisning man får i folkeskolen. Derfor har vores undervisning budt på lidt af hvert; vi har lavet konkurrencer og andre aktive øvelser. På den måde har jeg kunnet mærke, at Daniel har fået blod på tanden, og hans udvikling tog hurtigt fart!”

Hos MentorDanmark er vi utroligt imponerede over Daniels udvikling. Ikke nok med at Daniel har rykket sig to klassetrin op i diktat, så er der også sket et kæmpe spring i forhold til Daniels motivation og lyst til at lære – og det er bare skønt at se!

Andrea, Kommunikationsmedarbejder
Andrea er studentermedarbejder i kommunikationsafdelingen. Hun har fokus på at skabe relevant og givende læsestof til elever og forældre.

Solstrålehistorier

Se alle

Månedens solstrålehistorie: Vejen til drømme-gymnasiet
Fiona fik brug for en mentor. Nu afslutter hun 9. klasse og starter på..
Solstrålehistorie: Sophia har fået lyst til at række hånden op
Når Sophia sætter sig i sit klasselokale og får lyst til at række hånd..
Månedens solstrålehistorie: Når skoleglæden vender tilbage
Siden november 2021 har Emma haft Karoline som mentor. ..
Månedens solstrålehistorie: A lesson learned: Ikke giv op, når det er svært
Når den står på engelskundervisning med mentor Myra, er kedsomheden li..
Månedens solstrålehistorie: ”Jeg har lært mere på de her dage, end jeg har lært på to år”
Freja oplevede udfordringer i matematik, og familien valgte at opsøge ..
Månedens solstrålehistorie: Rasmus – en kammerat man laver opgaver med
Philip går i 2. g i gymnasiet og får hjælp i matematik og fysik af Ras..
Solstrålehistorie: Kira tog et kvantespring i matematik
Både mor og datter var lidt skeptiske over for lektiehjælp i starten, ..
Solstrålehistorie: Fra tåre til verdens bedste matematiktime
Allerede i 2. klasse var Vidas motivation for skolen fuldstændig forsv..
Solstrålehistorie: Helt høj på læring
Lærke startede med at få lektiehjælp i folkeskolen og fortsatte gennem..
Solstrålehistorie: Hvis Freja ikke fik hjælp ville det gå galt
Efter Freja fik konstateret angst, begyndte hendes karakterer i matema..
Solstrålehistorie: "Anton voksede en halv meter hos LæseHeltene"
Anton har fået hjælp til at blive bedre til at læse gennem et forløb h..
Solstrålehistorie: Hele familiens redning
Når mentor Sofie træder ind ad døren, så føles det som et familiemedle..
lukke ikon

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så skriv endelig til os på info@mentordanmark.dk
Vi vender tilbage hurtigst muligt.