Månedens solstrålehistorie - Aha-oplevelsen

Vi elsker solstrålehistorier - og derfor hylder vi en hver måned! 

Denne måned er der især én historie, som har gjort ekstra indtryk på os – nemlig historien om Malthes aha-oplevelse. Malthe var nemlig meget skeptisk inden sit mentorforløb. Heldigvis fik hans mentor, Thomas, heldigvis hurtigt vist ham, at det faktisk slet ikke er så slemt at få en hjælpende hånd – det er faktisk ret sejt. 

For et par måneder siden blev Malthes forældre enige om, at det var på tide, at Malthe fik noget hjælp til motivationen og lektierne. Malthe havde nemlig rigtig svært ved dansk, og det var generelt en kamp at få Malthe til at lave sine lektier - og det var kun blevet værre, efter Malthe havde skiftet skole sidste år. Malthes forældre rakte ud til skolen efter hjælp, men da der først var hjælp at hente efter sommer, faldt valget på MentorDanmark – Malthe skulle have en mentor. 

Malthe var ikke just begejstret for idéen. Han syntes faktisk, at det var lidt pinligt, og tanken om endnu mere undervisning frustrerede ham. Malthe opdagede dog hurtigt, at det faktisk slet ikke var så slemt at have en mentor. Ham og hans mentor, Thomas, havde nemlig rigtig meget til fælles, så det var faktisk utroligt hyggeligt at have besøg af Thomas. Malthe fortæller: 

”Vi har det rigtig godt og sjovt sammen. Og så spiller Thomas også computer ligesom mig, så det taler vi tit om. Det synes jeg er rigtig fedt, for det gør, at det aldrig er kedeligt, og jeg glæder mig altid til, at han kommer!”

Malthes mor, Bitten, mærkede også hurtigt en forandring i Malthes holdning til at have en mentor. Hun fortæller: 

”I starten syntes Malthe jo, at det var lidt pinligt at have en mentor, og det var ikke noget, han råbte højt om i klassen. Det ændrede sig dog hurtigt, da Thomas jo var en ret sej gut, som Malthe faktisk så lidt op til. Nu glæder Malthe sig også helt gevaldigt til hver torsdag, hvor Thomas kommer på besøg – ja, vi fanger ham faktisk ofte i at stå og kigge efter Thomas bil, når det er ved at være tid til besøg.” 

Malthes mentor, Thomas, har også kunne se en kæmpe udvikling hos Malthe. Han fortæller: 

”For mig var målet med forløbet at videregive glæden ved at lære nyt. Og den glæde må man sige, at Malthe har fundet. Han har nemlig fået en kæmpe spørgelyst og har en oprigtig interesse for at lære mere. Og det er jo netop derfor, at Malthe så hurtigt har taget tingene til sig og er blevet så meget bedre til dansk.”

Men ikke nok med, at Malthe er blevet bedre til dansk, så har han også fået mere gåpåmod og selvtillid i forhold til at løse opgaver selv. Malthe har også selv mærket, at der er sket en forandring. Han fortæller: 

”Jeg er jo allerede blevet meget bedre til dansk, og jeg tror, det er fordi, det kun er Thomas og jeg og ikke en hel skoleklasse. På den måde er der tid til, at jeg kan stille spørgsmål, og vi går ikke videre, før jeg virkelig har forstået det. ”

Malthes mor, Bitten, tror, at grunden til at Malthe er blevet så glad for Thomas er, at de er et super godt match. Hun fortæller: 

”Jeg kan jo høre, at snakken bare går derudaf. Og efter deres møder har Malthe simpelthen så meget at fortælle – måske har de haft en snak om solsystemet eller et nyt computerspil. Vigtigst af alt, er han bare så glad, efter Thomas har været på besøg, og det er jo skønt at se. Jeg tror faktisk, at Malthe ser ham lidt som den storebror, han aldrig har haft.”

Der er vist ingen tvivl om, at Malthe og Thomas har en fantastisk kemi og et utroligt samspil, der har givet Malthe det skub og den selvtillid, han havde brug for. Vigtigst at alt har forløbet også givet Malthe en kæmpe aha-oplevelse – ikke kun fagligt, men også i form af, at det faktisk slet ikke er et nederlag at spørge om hjælp. Det er derimod en mulighed for at lære sig selv og nye, spændende mennesker bedre at kende. 

Kæmpe skulderklap til både Malthe og Thomas herfra!

ABR_Andrea

Andrea, Kommunikationsmedarbejder
Andrea er studentermedarbejder i kommunikationsafdelingen. Hun har fokus på at skabe relevant og givende læsestof til elever og forældre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Skriv dig op og få de nyeste blogindlæg på mail. I den første mail du får, kan du vælge de emner, som interesserer lige netop dig.