Et billede af mentor der hjælper elev med lektier
Pernille Petersen
Kommunikationsmedarbejder
Indholdsfortegnelse Solstrålehistorier 4. maj 2022 Læsetid: 10 min.

Solstrålehistorie: Hele familiens redning

Hos MentorDanmark gør vi alt for at finde det rigtige match, og dét er i hvert fald lykkedes her. Nannas mor Tanja beskriver nemlig, at når mentor Sofie træder ind ad døren, så føles det som et familiemedlem, der er på besøg. Læs mere om, hvordan Sofie blev hele familiens redning.

Det er maj. Foråret er på vej, og det fejrer vi med en dejlig solstrålehistorie at varme sig på!

I denne måned kan du læse om et helt perfekt match, som fik sat skub i Nannas faglige og personlige udvikling. Mor Tanja fortæller:

”Det var simpelthen en lettelse, da Sofie kom ind i vores liv. Jeg kalder hende vores ’lifesaver’. Nanna har ikke trivedes så godt i skolen, men der er virkelig sket en forandring. Nu tror hun på sig selv, og hun er blevet mere selvstændig og moden.”

Nanna går i 8. klasse og får skræddersyet lektiehjælp i matematik og tysk, og med det samme Sofie trådte ind i familiens hjem, faldt de to piger bare i hak. Mentor Sofie beskriver det således:

”Der var bare en form for connection lige med det samme. Jeg har kæmpet med nogle af de samme udfordringer som Nanna, og jeg kunne fortælle hende, at det nok skal blive bedre, og at hun nok skal klare den.”

Hurtigt blev der etableret et trygt læringsrum, som satte skub i Nannas personlige udvikling, men også fagligt har Nanna rykket sig utroligt meget, og hun sidder nu og løser tysk og matematik på gymnasieniveau. Sofie fortæller:

”I starten var hendes indstilling sådan; ’Det kommer jeg aldrig nogensinde til at finde ud af’ til senere at sidde og lave opgaverne uden min hjælp.”

Lektiehjælp der giver mening

Sofie kan godt lide struktur, og hver gang hun kommer hjem til familien, har hun lavet en plan, hvor hun gennemgår, hvad de skal igennem til dagens lektiehjælp. Sofie gennemgår for eksempel, hvilke emner de skal have om, teorien bag samt hvilke opgaver, der skal løses. Så kan Nanna selv fortælle, hvis der er noget, hun synes, der skal gennemgås mere. Det er nemlig rigtig vigtigt for Sofie, at lektiehjælpen giver mening:

”Det er vigtigt for mig, at det, vi sidder og laver, giver mening for Nanna. Derfor får Nanna også selv indflydelse på, hvilke emner der bliver gennemgået.”

Udover struktur og medindflydelse tilpasser Sofie også lektiehjælpen til Nannas læringsstil. Hun ved nemlig, at Nanna lærer bedst visuelt, og derfor tegner Sofie ofte tingene for hende.

En del af familien

Når Nanna og Sofie mødes, bliver der stillet cola og snacks frem – og så går mor Tanja i kælderen. Hun mener nemlig, at det betyder rigtig meget for udviklingen og pigernes relation, at de får lov til at passe sig selv, og hun kommer med et råd til andre forældre:

”Hav tillid til, at de kan klare det selv. Jeg tror på, at udviklingen bliver større og bedre, hvis forældrene trækker sig. Det kan godt blive akavet, hvis forældrene skal sidde og kigge dem over skulderen. Jeg stoler på, at Sofie ved, hvad hun skal.”

Måske har dette hjulpet med til, at de to piger allerede klikker så godt. Familien har taget imod Sofie med åbne arme, og det har medvirket til, at Nannas personlige og faglige udvikling har fået et kæmpe boost – og hvis man spørger mor Tanja, er pigerne det helt perfekte match:

”Fantastisk match. Når Sofie kommer, er det som om, det er et familiemedlem, der træder ind ad døren. Man kan ikke andet end holde af hende – især fordi hun gør noget godt, for den man elsker allermest.”

Det er historier som denne, vi lever og ånder for hos MentorDanmark. Efter et langt efterår og en hård vinter er det dejligt med en solstråle som denne at varme sig på.

Solstrålehistorier

Se alle

Månedens solstrålehistorie: Vejen til drømme-gymnasiet
Fiona fik brug for en mentor. Nu afslutter hun 9. klasse og starter på..
Solstrålehistorie: Sophia har fået lyst til at række hånden op
Når Sophia sætter sig i sit klasselokale og får lyst til at række hånd..
Månedens solstrålehistorie: Når skoleglæden vender tilbage
Siden november 2021 har Emma haft Karoline som mentor. ..
Månedens solstrålehistorie: A lesson learned: Ikke giv op, når det er svært
Når den står på engelskundervisning med mentor Myra, er kedsomheden li..
Månedens solstrålehistorie: ”Jeg har lært mere på de her dage, end jeg har lært på to år”
Freja oplevede udfordringer i matematik, og familien valgte at opsøge ..
Månedens solstrålehistorie: Rasmus – en kammerat man laver opgaver med
Philip går i 2. g i gymnasiet og får hjælp i matematik og fysik af Ras..
Solstrålehistorie: Kira tog et kvantespring i matematik
Både mor og datter var lidt skeptiske over for lektiehjælp i starten, ..
Solstrålehistorie: Fra tåre til verdens bedste matematiktime
Allerede i 2. klasse var Vidas motivation for skolen fuldstændig forsv..
Solstrålehistorie: Helt høj på læring
Lærke startede med at få lektiehjælp i folkeskolen og fortsatte gennem..
Solstrålehistorie: Hvis Freja ikke fik hjælp ville det gå galt
Efter Freja fik konstateret angst, begyndte hendes karakterer i matema..
Solstrålehistorie: "Anton voksede en halv meter hos LæseHeltene"
Anton har fået hjælp til at blive bedre til at læse gennem et forløb h..
lukke ikon

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så skriv endelig til os på info@mentordanmark.dk
Vi vender tilbage hurtigst muligt.