Cecilia
Mentor
Indholdsfortegnelse Skolestart 1. august 2019 Læsetid: 5 min.

Sådan ser den perfekte skoletaske ud

Forældre såvel som børn venter begge ængsteligt på første skoledag. Det er derfor vigtigt at være forberedt på dagens strabadser med den helt rigtige skoletaske. Mens barnet nok vil synes, det er nok med et smart design, vil de fleste forældre vælge at fokusere på taskens praktiske evner såvel som komfort. Men når skoledagen endelig banker på døren, vil det vigtigste altid være at barnet går i skole med et smil på læberne, hvilket kun sker, hvis der er styr på skoletasken.

Udvælgelsen af den rigtige skoletaske

Det er vigtigt at tænke praktisk, når den rigtige skoletaske skal købes til barnet. Vægten og størrelsen af en skoletaske kan gøre en skoledag besværlig, da barnet som udgangspunkt selv skal kunne bære rundt på tasken. En huskeregel er derfor, at tasken aldrig må veje mere end 15% af barnets egen vægt, samt at tasken minimum skal kunne indeholde en mappe af A4-størrelse.

Det kan være praktisk, at tasken er opdelt i flere rum og gerne med store åbninger. På den måde er det lettere for barnet at pakke tasken og bevare overblikket med en lang skoledag foran sig. Det vil også blive nemmere for forældre at hjælpe barnet med at holde styr på tasken og dens indhold.

Selvom taskens praktiske evner og komfort er det centrale i udvælgelsen af skoletasken, er det vigtigt ikke at undervurdere barnets egen input. Selvom det kan være svært at forholde sig til, om tasken har den rigtige farve, betyder det en del for barnets lyst til at starte i skole. Dertil er det også vigtigt at forholde sig til, at det er en taske, som barnet også vil synes er smart et år ud i fremtiden.

Hav styr på værktøjerne, når tasken skal pakkes

Når skoletasken skal pakkes, er det vigtigt at holde det simpelt og samtidig aldrig gå ned på udstyr. Det betyder, at man som forældre kan hjælpe barnet med at pakke tasken hver aften for at undgå at madpakker og andet skrald ophober sig, samt at barnet får det rigtige ting med. Som forældre kan man sørge for, at barnet kun forlader huset med de nødvendige bøger ved at holde øje med skemaet.

Tasken skal pakkes strategisk, således at de tungere objekter pakkes ind mod ryggen for at skåne barnets ryg. Samtidig kan ting som idætstasker med fordel pakkes ned i tasken, så den ikke glemmes eller irriterer i løbet af skoledagen. Dertil er det selvfølgelig vigtigt at huske penalhuset med alt, hvad hjertet begærer, og eventuelt en mappe, som kan indeholde tegninger eller vigtige papirer.

Hvordan holdes tasken ren?

Det er tæt på umuligt at forhindre at skoletasken bliver beskidt eller uhygiejnisk i løbet af skoleåret, men når ulykken er ude, er det vigtigt at vide, hvordan man håndterer det.

De fleste skoletasker kan sagtens klare en tur i vaskemaskinen. Hvis dette er tilfældet, vil man vende vrangen ud og fjerne alt metal og løse genstande der måtte være. Hvis tasken har påsat glitter, sten eller lignede, kan det være en ide at give tasken et pudebetræk på, når den skal i vaskemaskinen.

Hvis der er mistanken om, at tasken ikke vil overleve en tur i vaskemaskinen, så lad vær. Alternativet til at putte den i vaskemaskine er simpelt nok at håndvaske den. Når tasken skal håndvaskes, tømmes tasken og derefter nedsænkes med åbne rum i lunt vand med en smule sæbe. Tasken kan derefter skrubbes hvis nødvendigt, for at få pletter af.

Det kan virke umuligt at vælge den rigtige taske, pakke den rigtigt og vedligeholde den, men ligegyldig hvad, er det vigtigst at følge sin mavefornemmelse som forælder. Der skal i det hele taget tages mange beslutninger, som varierer afhængigt af barnet, og ingen kender sit barn bedre end en selv.

Rigtig god første skoledag!

Cecilia, mentor
Cecilia er en energisk pige som lever for at skabe gode oplevelser.

Skolestart

Se alle

Gymnasiestart - alle kan få en god karakter
Gymnasiestart giver et dyk i karaktererne for mange. Men det er der fa..
Gode råd til skolestarten - sådan får du mest ud af det kommende skoleår
Sommerferien er ovre, og hverdagen nærmer sig. Her får du nogle gode r..
Sådan får du en succesfuld gymnasietid
Til dig, som skal starte i gymnasiet - Tillykke med, at du nu skal i g..
Sådan får du den bedste start på gymnasietiden
Gymnasiet. Det lyder ret skræmmende. Men i virkeligheden er det slet i..
Sådan forbereder du dit barn på det nye skoleår
Har dit barn brug for hjælp med at gå fra en afslappende sommerferie t..
Har dit barn første skoledag? Sådan får I det bedste ud af dagen
Første skoledag er lige om hjørnet. Få hjælp til at håndtere et nyt st..
Gymnasiestart - bliver gymnasiet noget helt andet?
Ja, det gør det! Det bliver anderledes, det bliver skræmmende, det bli..
Sådan forbereder du dig til gymnasiestart
Efter 9. klasse var jeg sikker på gymnasievejen. Alligevel var jeg ner..
Sådan forbereder du dig til gymnasiestart
Her får du nogle gode råd for mig, så du kan føle dig klar til gymnasi..
Sådan bliver du klar til gymnasiestart
5 tips fra mig til dig, så din gymnasietid kan blive til den bedste ti..
Sådan vælger du den rigtige skoletaske til dit barn
Der er en million forskellige skoletasker at vælge i mellem. Her er en..
lukke ikon

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så skriv endelig til os på info@mentordanmark.dk
Vi vender tilbage hurtigst muligt.