3 gode lektieråd fra Benjamin Lasnier

Har du også svært ved at lave lektier eller bare svært ved at komme igang? Så læs her mine tre råd til, hvordan du får lavet dine lektier og får tid til alt det sjove. 

Gør det nemt at gå i gang
Hvis jeg har svært ved at komme i gang, starter jeg med at tage mine bøger frem eller åbne computeren med de lektier, jeg har for. Så sætter jeg en alarm på 15 minutter. De næste 15 minutter fokuserer jeg kun på opgaven, og tænker over dét, jeg skal i gang med. Jeg tænker ikke på andet. Jeg ved godt, det virker fjollet, men det virker. Efter noget tid vil du automatisk gå i gang med opgaven, da din hjerne hellere vil lave noget (kedeligt) end slet ikke lave noget. 

Forestil dig fremtiden
Jeg forestiller mig, hvordan jeg vil have det, når jeg har lavet mine lektier eller forberedt mig grundigt. Hvis jeg fx skal til eksamen, forestiller jeg mig hvordan min nervøsitet forsvinder. Jeg tænker på, hvordan det føles at være til eksamen, hvor jeg kender hele pensum, eller hvordan en god karakter føles efter eksamen. Prøv at sige til dig selv: ”Hvis jeg forbereder mig grundigt, vil jeg om en uge føle mig _______” (indsæt selv: Fantastisk, sej, blæret). 

Bed om hjælp
For at komme i gang kan det være en stor hjælp at få andres øjne på sine lektier eller opgaver. Hvis jeg virkelig ikke kan komme i gang, så beder jeg om hjælp. Tidligere bad jeg venner og familie om hjælp, og det hjalp mig meget. 

Efter jeg har fået en mentor, har jeg virkelig styr på lektier og opgaver i skolen - det er det bedste, der er sket. Jeg aftaler faste dage med min mentor, hvor han kommer hjem til mig og hjælper med lektier og afleveringer, og han hjælper mig også med at blive klar til eksamen. Vi lægger en læseplan sammen, og så hjælper han mig med at følge op på, hvordan det går. Det er den fedeste følelse at have styr på pensum og have god samvittighed.

Benjamin Lasnier, sanger og Youtuber
Benjamin Lasnier har en travl hverdag, hvor musikken og fans fylder rigtig meget. Derfor får han lektiehjælp af MentorDanmark. Ovenstående er Benjamins råd til, hvordan man optimerer sin lektielæsning, så man får tid til de ting, der er lidt sjovere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Skriv dig op og få de nyeste blogindlæg på mail. I den første mail du får, kan du vælge de emner, som interesserer lige netop dig.