Planlæg din læseperiode og få den karakter, du fortjener

Shutterstock 146391557 1024x683

Din læseperiode er begyndelsen til at få den karakter, du fortjener. Faktisk kan man sige, din eksamen allerede begynder, når du får læseferie. 

En god plan og struktur giver dig troen på, at det lykkes
Det kan være svært at finde en struktur for læseperioden og ikke mindst finde viljen til at forfølge denne struktur. Nogle går for sent i gang og giver op i et stressende forsøg på at indhente det tabte. Andre går i den modsatte grøft og fokuserer på læsning 14-16 timer i døgnet, ofte med det resultat, at de lige så stille brænder ud.  

En optimal læseperiode har både arbejde og pauser
Du skal vide, at det slet ikke giver mening at læse i 14 timer hver dag i flere uger og huske det hele. Hvis du samtidig ikke får optimal kost, sover for lidt eller ikke får noget motion, så har du ikke været den bedste version af dig selv i læseperioden. Husk, at pauser er hjernens mulighed for at fordøje og huske alt det, du har skrevet eller læst. Så giv dig selv en masse små mini-pauser på 5-10 minutter gennem hele dagen, en god lang frokost og hold så vidt muligt fri om aftenen. På den måde arbejder du med hjernen og ikke imod den. Du får det makismale ud af dine anstrengelser. 

Se læseperioden som en træningslejr for sportsfolk
Forestil dig, du er sportsmand. I perioden op til en konkurrence har du større og større fokus på din træning og konkurrencen. Det betyder, at du må prioritere, hvad der er vigtigt for dig, så du bruger din tid bedst muligt. Sådan er læseperioden også. Du kan få det maksimale ud af læseperioden, og du kan få meget lidt ud af den. Men hvis du tænker på perioden som en kortere periode, hvor dit primære fokus er på bøgerne og eksamenerne, vil du opleve, at du får som fortjent og trygheden ved at gå til eksamen stiger i takt med din fornemmelse af at kunne håndtere pensum i dine fag. 

Held og lykke!

Kom i gang her

3 gode grunde til at vælge MentorDanmark

98,6 % vil anbefale MentorDanmark til andre
Langt de fleste giver MentorDanmark 4 eller 5 stjerner
Over 20.000 familier har allerede valgt MentorDanmarks eksamens- og lektiehjælp

Skal vi også hjælpe dig?


Vi kontakter dig inden for 24 timer - helt uforpligtende

Bemærk: Vi gemmer kun dine oplysninger, såfremt du oprettes som kunde.

Danmarks eneste landsdækkende lektiehjælp

MentorDanmark er Danmarks største og eneste landsdækkende lektiehjælp. De seneste år har vores 3.000 mentorer gjort en forskel hos 20.000 familier. Vi dækker alle større danske byer og har helt sikkert også en mentor til jeres barn.

Map

Åbningstider:

Mandag-torsdag

8:00-21:00

Fredag

8:00-16:00

Lørdag

11:00-16:00

Søndag

11:00-20:00

MentorDanmark støtter