Inspiration til lektier og hjemmeundervisning

Mangler du inspiration til hjemmeundervisning, lektier og leg, du kan lave med dit barn under skolelukningen? Så læs med her!

Covid-19 har lukket det meste af Danmark ned. Det gælder også landets skoler og ungdomsuddannelser. Mangler du inspiration til, hvilke lektier og aktiviteter du kan lave med dit barn under skolelukningen? Så har vi her samlet vores allerbedste blogindlæg med inspiration til lektier, lege og aktiviteter.

3 sjove matematiklege

Mentor Emma har samlet tre fede matematiklege, der kan være med til at gøre matematik-lektierne sjovere. Lektier behøver nemlig ikke at være en sur pligt. Hvordan det kan lade sig gøre, kan du få inspiration til i dette indlæg.

Tilpas lektielæsningen ved at forstå dit barns læringsstil

Forskning om indlæring viser, at alle lærer forskelligt. Kender du dit barns læringsstil? Hvis ikke så læs med her og få læringsstilsekspert Svend Erik Schmidts introduktion til de fire forskellige læringsstile samt hvilke øvelser, der passer bedst til lige præcis dit barns læringsstil. Bliver du helt grebet af de forskellige læringsstile, kan du læse mere om det i dette indlæg: Forstå dit barns læringsstil og opnå bedre lektielæsning. Det kan være en stor fordel at sætte sig ind i sit barns læringsstil, da det kan gøre det nemmere for dig at hjælpe dit barn med lektierne!

Er I interesseret i lektiehjælp?

Tryk på "kontakt mig" og bliv kontaktet uforpligtende

Inspiration til lektier - 3 sjove matematiklege

Styrk fagligheden i ferien

Skolelukningen under Covid-19 er ikke en ferie, men du kan alligevel bruge netop dette blogindlæg til at finde inspiration til lærerige lektier og aktiviteter, der kan holde dit barns læring ved lige og samtidig holde dit barn beskæftiget i denne tid, som kan være lang og uoverskuelig for et barn.

Sådan styrker du dit barns faglighed hjemmefra

Som titlen så fint siger, giver dette blogindlæg dig inspiration til, hvordan du kan styrke dit barns faglighed hjemmefra. Blogindlægget er opdelt i de forskellige fag, hvilket gør det nemt og overskueligt at finde lektier og aktiviteter i lige præcis det fag, du leder efter.

Sådan motiverer du dit barn til læring

Er dit barns motivation faldet efter flere dage væk fra skolen og kammeraterne? Så kan du i dette blogindlæg finde inspiration til, hvordan I kan genfinde motivationen. Blogindlægget giver dig nemlig 7 råd til, hvordan det kan gøres.

Lærerige aktiviteter i naturen med dit barn

Selvom myndighederne anbefaler, at vi holder os indendøre grundet risiko for smitte og spredning af corona-virussen, så anbefaler de samtidig, at det er godt at gå en tur i det gode vejr – bare man holder afstand og følger myndighedernes anbefalinger. Hvorfor ikke bruge naturen og den friske luft til at styrke dit barns læring? Det kan du netop finde inspiration til i dette blogindlæg. Lektier kan nemlig godt laves udendørs.

Spændende sommerlæsning til børn i alle aldre

Dagene kan hurtigt blive ret ensformige, når man er tvunget til at bruge det meste af tiden indendøre. Det er dog vigtigt, at opretholde dit barns læring og lektielæsning, selvom skolerne er lukkede. Det kan du eksempelvis gøre ved at finde nogle bøger, som du kan læse sammen med dit barn. Bøger som underholder, samtidig med at dit barn lærer. Mentor Natascha har fundet nogle bogserier, der især er egnet til yngre børn – men ældre børn og voksne kan også sagtens læse med. Læs blogindlægget og bliv inspireret til, hvordan du kan lave lektier med dit barn.

Inspiration til lektier under skolelukningen

Sådan øger du dit barns mentale velvære og faglighed

Flere uger indendøre kan godt blive mentalt hårdt for både børn og voksne. Derfor foreslår vi, at du kobler lektier og natur sammen. Forskning viser nemlig, at der er mange fordele ved at bruge mere tid i naturen, og at det gavner både den mentale velvære og dit barns læring. Derfor anbefaler vi, at I rykker lektielæsningen ud i naturen, og det giver dette blogindlæg inspiration til. Bare husk at følg myndighedernes anbefalinger.

Aktiver dit barn i påsken med leg og læring

Påsken er ved at nærme sig. Selvom påsken i år nok ikke bliver helt, som den plejer, så se det som en fordel og brug den på en masse leg, læring og lektier med dit barn. Det kan nemlig godt være sjovt at lave lektier! Blogindlægget er fyldt med idéer til, hvordan du kan aktivere dit barn i påsken ved at kombinere leg, læring og lektier. Indlægget er delt op i engelsk, dansk og matematik.

Sådan styrker du dit barns faglighed med bevægelse

Oplever du, at dit barn har svært ved at sidde stille længe nok til at kunne lave sine lektier? Så er det måske fordi, dit barn lærer bedst gennem bevægelse. Heldigvis er der rigtig mange fysiske aktiviteter, der kombinerer lektier og leg! Få inspiration til, hvordan du kan indarbejde bevægelse i dit barns lektielæsning ved at læse dette indlæg. Lektier behøver nemlig ikke være en sur pligt!

Få online undervisning af en mentor

Er du løbet tør for idéer til lektier, lege og aktiviteter, du kan lave med dit barn under skolelukningen? Eller er du nervøs for, at for meget lærdom går tabt, mens det hele står på? Så kan en løsning være at få hjælp af en mentor online. Du kan læse meget mere om, hvordan vores online undervisning fungerer lige her!

Få undervisning online
PPE kommunikationsmedarbejder

Pernille, kommunikationsmedarbejder
Pernille er kommunikationsmedarbejder i kommunikationsafdelingen. Hun har fokus på at skabe relevant og givende læsestof til elever og forældre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Skriv dig op og få de nyeste blogindlæg på mail. I den første mail du får, kan du vælge de emner, som interesserer lige netop dig.