4 gode råd til mere balance i hverdagen

Efter en dejlig juleferie nærmer er hverdagen nu tilbage, og der er igen mange ting at se til. Du skal nu igen sørge for madlavning og rengøring, madpakkesmøring og fornuftige sengetider, fritidsaktiviteter, og legeaftaler kan være en vanskelig balanceøvelse. 

Alle familier er forskellige, og det ideelle hverdagsliv kan man ikke finde en entydig opskrift på. For mange familier er det dog en hjælp at planlægge i god tid. Det skaber overblik og giver plads til de spontane aktiviteter. Her følger en række gode råd til, hvordan du/I skaber en ideel ramme, der kan hjælpe til at balancere hverdagens mange gøremål. 

1. Planlæg kalenderen i god tid
Ofte kan man få adgang til skolens kalender via ForældreIntra el.lign. Notér allerede nu forældremøder, klassefester m.v., og aftal evt. også, hvem der skal deltage hvornår. Måske kræver nogle arrangementer, at barnet/børnene passes, og det kan I med fordel også aftale med det samme. 

2. Udarbejd en ugeplan
Lav en plan for ugen, fx hver søndag, både for de kommende dages aktiviteter og en madplan. Fordel opgaverne mellem jer, så I kan planlægge jeres tid; hvem skal lave mad og smøre madpakker? Hvem skal hente og bringe? Køb evt. også stort ind, når I har en madplan. Det kan spare meget tid ikke at skulle købe ind hver dag. På den måde får du mere struktur, og det kan børnene altid mærke. 

3. Aftal en ramme for legeaftaler
Hvor ofte kan I overskue at hente og bringe på en uge? I kan evt. have en fast dag, barnet kender som den, der er legeaftaler på. På den måde bliver barnet vandt til faste rammer, og han/hun kan gå og glæde sig til legeaftalen. 

4. Vær nærværende
Det er vigtigt at være nærværende, når jeres barn kommer hjem fra skole. Sluk telefonen, og sæt tid af til aktiviteter med barnet, både lektier, spil, godnatlæsning, og hvad I ellers kan finde på. Det er rart for dit barn at vide, at der er noget at give sig til, når først I kommer hjem, og det giver dit barn en mulighed for at få fortalt om de ting, der er sket i løbet af dagen. 

Jeg håber, at det giver dig lidt inspiration til, hvordan du kan skabe struktur i din og dit barns hverdag.

CE

Catharina Evald, kommunikationsmedarbejder
Catharina læser Retorik på Københavns Universitet og har arbejdet hos MentorDanmark siden januar 2015.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Skriv dig op og få de nyeste blogindlæg på mail. I den første mail du får, kan du vælge de emner, som interesserer lige netop dig.

3 gode grunde til at vælge MentorDanmark

98,6 % vil anbefale MentorDanmark til andre
Langt de fleste giver MentorDanmark 4 eller 5 stjerner
Over 20.000 familier har allerede valgt MentorDanmarks eksamens- og lektiehjælp

Skal vi også hjælpe dig?


Vi kontakter dig inden for 24 timer - helt uforpligtende

Bemærk: Vi gemmer kun dine oplysninger, såfremt du oprettes som kunde.

Nordens største
udbyder af lektiehjælp

Vi er Nordens foretrukne lektiehjælpsvirksomhed og med god grund. Vores mentorer brænder for at skabe lyst til læring og har de seneste år gjort en forskel for mere end 25.000 familier. Vi er landsdækkende og har helt sikkert også en mentor til jeres barn.

Map

Åbningstider:

Mandag-torsdag

8:00-21:00

Fredag

8:00-16:00

Lørdag

11:00-16:00

Søndag

11:00-20:00

MentorDanmark støtter