Skru ned for støjen og op for læringen: Et samarbejde for bedre læring 

Vi har indgået et spændende samarbejde med speciallæge Imran Rashid med det formål at fremme børnenes lyst til læring og trivsel i det moderne digitale samfund. 

 • Introduktion

For forældre

 • Digitaliseringens rolle i børns liv
 • De bedste forudsætninger for børns indlæring
 • Skærmbrug og sunde rammer i familien
 • Forældrerens rolle i barnets indlæring

For mentorer

 • En mentors rolle i elevens liv
 • En mentor i øjenhøjde
 • Tips og tricks til at forbedre undervisningen
 • Skab håb gennem undervisning i øjenhøjde

Samarbejdet fokuserer på at bryde med perfekthedskulturen og i stedet skabe en positiv tilgang til læring, hvor frygten for at fejle erstattes af en reel lyst til at lære. Vi har udviklet et 4-kapitlers videokursus til forældre og mentorer med fokus på optimale rammer for elevernes trivsel, læring og sunde forhold til skærme og digitale medier.

Pige har svaert ved lektierne

Undersøgelsen

Over 800 mentorer tegner et klart billede

Undersøgelsen viser, at trivslen i høj grad er udfordret af digitale forstyrrelser og koncentrationsbesvær. Således fortæller 820 af vores mentorer på vegne af mere end 1.600 elever, at næsten to tredjedele af de danske skoleelever udviser koncentrationsbesvær i nogen, høj eller meget høj grad.

I et videnssamfund som det danske er dette selvsagt uholdbart. På den baggrund har MentorDanmark lavet en alliance med speciallæge Imran Rashid, der er blandt landets fremmeste eksperter indenfor digital sundhed og mental trivsel.

Datagrundlag for undersøgelsen 

 • 61% af vores mentorer oplever hele tiden, i høj grad og i nogen grad, at eleverne til mentor-undervisningen har fokuserings- eller koncentrationsbesvær.
 • 55% af vores mentorer oplever desuden, at det er et stigende problem
 • 50% af vores mentorer fornemmer, at sociale medier også er et forstyrrende element for deres elever i skolen hele tiden, i høj grad og i nogen grad.
 • 46% af vores mentorer oplever, at samtaler om trivsel og mentale problemer i relationen til deres elever fylder meget hele tiden, i høj grad og i nogen grad.
 • 32% af vores mentorer oplever hele tiden, i høj grad og i nogen grad, at eleverne til mentor-undervisningen bliver forstyrret af notifikationer, beskeder eller lign. fra deres digitale devices.
Billede af Imran Rashid

Tallene er bekymrende, men desværre ikke overraskende. Det bekræfter mine hypoteser, at vi står med nogle enorme udfordringer, der udover at ramme de unge på deres trivsel også risikerer at skade deres evne til at tilegne sig viden og lyst til læring.

MentorDanmarks unikke indblik i hverdagen hos tusindvis af familier er for mig at se en unik brik i puslespillet, hvor forældrenes ansvar for at sikre læringsparatheden hos børn og unge er forudsætningen for, at læring overhovedet kan finde sted. Derfor glæder jeg mig til sammen med MentorDanmark at finde frem til de redskaber som hele Familien Danmark vil kunne drage fordel af.

Mentor hjælper elev i grundskolen

Vores indsatser

For at hjælpe de danske familier med at skabe gode vaner for skærmbrug, samt rammerne for optimal læring, har vi som en begyndelse udrullet to initiativer:

 • Uddannelse af forældre og mentorer: Vi har udviklet ovenstående videokursus i samarbejde med Imran i fire kapitler til hhv. forældre og mentorer, der fokuserer på at skabe optimale rammer for trivsel, læring og sunde forhold til skærme og digitale medier hos eleverne. Dette er tilgængeligt for alle, der får lektiehjælp af en mentor.
 • Implementering af mobilfri og fokusfyldt undervisning for MentorDanmarks mere end 5.000 årlige elever samt støtte til den bredere dagsorden om at reducere digitale distraktioner og samtidig en prioritering af samvær og uddannelse.

Har I overvejet en mentor?

Hos MentorDanmark tilbyder vi privat lektiehjælp i alle fag til elever i grundskolen og gymnasiet. Vi har over 5.000 mentorer, der alle har fået 12 eller 10 i deres undervisningsfag. Se vores priser på lektiehjælp nedenfor:

Bliv kontaktet

Hurtigst muligt I eftermiddag I aften I morgen
lukke ikon

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så skriv endelig til os på info@mentordanmark.dk
Vi vender tilbage hurtigst muligt.