Sådan forholder vi os til COVID-19 Læs mere her

Sådan forholder vi os til COVID-19


Retningslinjer for fysisk undervisning

Vores pædagogiske grundlag bygger på viden om læringsstile

Danmark er i gang med en gradvis genåbning – langsomt og kontrolleret - og MentorDanmark følger trop. Vi har adspurgt os hos både Sundhedsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen, som begge har givet grønt lys for, at vores mentorer endelig må komme ud og foretage undervisningen fysisk igen. 

Det er vi enormt glade for, da vi ved, at rigtig mange børn og unge har savnet deres mentor, og vores mentorer har også glædet sig til gensynet med deres elever.

For at sikre en tryg genåbningsfase med minimal risiko for smittespredning, tager vi naturligvis alle forholdsregler og følger myndighedernes anvisninger nøje. Derudover har vi udviklet et hygiejnekursus, som mentorerne skal tage, inden de kommer ind i hjemmet hos de mange familier, vi hjælper.

Hvis muligt, anbefaler vi, at undervisningen foregår udendørs. Vores mentorer er mestre i at skabe sjov og varierende undervisning og at være udenfor er ingen hindring for god læring. Faktisk kan omgivelser, hvor der er mere plads at boltre sig på, muliggøre lærerige aktiviteter, som er særligt gode til bl.a. kinæstetiske og taktile børn, som kan have lidt svært ved at sidde stille, når de skal lære.

Vi opfordrer naturligvis også til hyppig håndvask hos både vores mentorer og de elever, de underviser. Derudover er det vigtigt, at mentor og elev holder en god afstand til hinanden, hvilket fx kan gøres ved at sætte en stol i mellem dem, hvis de sidder ved et bord. Dertil er det vigtigt at borde, overflader og diverse redskaber, der tages i brug i undervisningen er rengjorte.