Aktiv lektiehjaelp med fodbold
Eva Ohms
Mentor og studentermedhjælper
Indholdsfortegnelse Engelsk 12. oktober 2021 Tilmeld nyhedsbrev

4 fede aktiviteter i fremmedsprog til fodboldelskeren

Er dit barn helt vild med fodbold? Og vil det være en stor hjælp, hvis noget af det faglige i fremmedsprog bare en gang imellem kunne handle om lige netop det? Det er til at forstå, for hvis man har en interesse for noget, kan det virkelig gøre undervisningen meget sjovere, hvis det handler om det. Nedenunder giver jeg fire forslag til aktiviteter, som man nemt kan lave i fritiden, hvis man har brug for lidt ekstra hjælp til fremmedsprog.

Se en fodboldkamp med kommentatorer fra udlandet

Måske kender du eller dit barn selv det, at I har været på ferie i udlandet og set en sportsbegivenhed med udenlandske kommentatorer. Det kan ofte være ret sjovt, når de hidser sig op, når man ikke selv forstår, hvad de siger. Dog er lige netop det at lytte til en fodboldkamp med udenlandske kommentatorer en super god idé, når man gerne vil lære fremmedsprog. Hvis dit barn eksempelvis skal blive bedre til tysk, så får man nemt hørt en masse tysk udtale i 90 minutter, uden man egentlig har tænkt videre over det, fordi man har haft så travlt med at holde øje med fodboldkampen. Men tro mig, dit barn får alligevel opfanget en hel masse ord og får dermed udvidet sit ordforråd.

Spil FIFA på fransk

Selvom mange vil tænke på fodbold, som noget man spiller ude i haven, så har mange det også sjovt med at spille FIFA på PlayStation. Hvis man har svært ved et fremmedsprog, kan man med fordel skifte sproget ud til det sprog, som man er ved at lære. Inde i indstillingerne kan man eksempelvis ændre sproget til fransk, og så skal man pludselig kunne ord som joueur, vitesse og agilité for at kunne følge med og vinde.

Læs fodboldnyheder og få styr på grammatikken i spansk

Hvis det er grammatikken, som driller, så er det oplagt at få læst en masse nyheder, hvor man ser eksempler på, hvordan grammatikken benyttes. Hvis det er spansk grammatik, som man skal blive bedre til, så kan man eksempelvis gå ind på diverse spanske fodboldnyhedssider og se, hvordan sportsjournalisterne benytter tegnsætning, eller i hvilken rækkefælge leddene skal sættes.

Spil fodbold på fremmedsproget og bliv bedre til engelsk

Nogle gange er der brug for at komme ud og røre sig, og her er det oplagt at spille fodbold. Man kan eksempelvis spille en lille kamp, hvor man kun må snakke med hinanden på engelsk imens. Måske man endda kan lave en regel om, at hvis man kommer til at snakke dansk, så skal man tage 10 armbøjninger! Lige pludselig har man i hvert fald kun lyst til at tale engelsk, og man får hurtigt styr på ord som goal og forhåbentlig også winner.

Jeg håber sådan, at I kan bruge nogle af disse aktiviteter til at gøre fremmedsprog til en succes. Husk på, at selvom det ikke føles som meget at spille et enkelt spil FIFA på fransk, så kan mange små forsøg på at forbedre sig virkelig gøre en stor forskel.

Engelsk

Se alle

Engelsk - Apostrof
Apostrof er ikke noget, vi bruger på dansk, så hvorfor er det så vigti..
Idiomer på engelsk
Hvad er det nu et idiom er, og hvorfor er det vigtigt at kende til de ..
Gør engelsklektierne til en leg med 3 fede øvelser
Få et afbræk fra lektierne med 3 fede øvelser, som gør engelsk til en ..
3 lærerige aktiviteter i fremmedsprog
Sidder dit barn ikke med armene over hovedet, når lektierne i engelsk,..
Styrk dit barns engelsk derhjemme
Har dit barn svært ved engelsk? Vi har samlet nogle hyggelige og lærer..
Komma på engelsk
Der er mange kommaregler på engelsk. Her får du de 7 engelske kommareg..
Kendeord (artikel) på engelsk
Lær, hvornår du skal sætte artiklerne (kendeord) the, some, a og an fo..
Det engelske alfabet: mere end bare bogstaver
Det engelske alfabet har færre vokaler end det danske, men det gemmer ..
Engelsk ordstilling
Lær hvornår du skal bruge ligefrem eller omvendt ordstilling på engels..
Udtaleregler på engelsk
Snydekoderne til, hvordan du læser og udtaler bogstavkombinationer, de..
Adjektiver på engelsk – hjælp til at beskrive verden
Verden er sjovere med adjektiver. Læs med her og lær hvordan og hvad t..
lukke ikon

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så skriv endelig til os på info@mentordanmark.dk
Vi vender tilbage hurtigst muligt.