Et billede af mentor Kasper
Andrea Breum
kommunikationsmedarbejder
Indholdsfortegnelse Mød en mentor 9. september 2019 Læsetid: 4 min.

Mød en mentor: Kasper

Kasper er endnu en af vores superdedikerede mentorer, der virkelig brænder for at gøre en forskel. Han startede som mentor for to år siden og blev i januar også en del af vores fagvejlederteam. Han kan dog ikke slippe sin mentor-titel. Han fortæller:

"Når man har været ude som mentor én gang og set et menneske lykkes, så kan man ikke rigtig slippe det igen. Det er nemlig det allerfedeste at kunne se på helt tæt hold, at du har hjulpet et andet menneske med at opbygge selvtillid og opnå sin drøm."

Der er vist ingen tvivl om, at Kasper holder af sin mentorrolle. Men kærligheden for at hjælpe og lære fra sig går faktisk langt tilbage. Han fandt nemlig tidligt ud af, at han havde en forkærlighed for at hjælpe andre og lære fra sig. Han fortæller:

"Jeg hjalp tit mine kammerater i gymnasiet, og på den måde fandt jeg ud af, at jeg rigtig godt kunne lide at lære fra mig, og mine venner sagde også altid til mig, at de nemmere kunne forstå tingene, når jeg forklarede dem. Det var allerede dér, at jeg opdagede, hvor fedt det var at hjælpe nogen til at opnå aha-oplevelsen."

Kasper er faktisk heller ikke kun glad for at lære fra sig – han er også rigtig god til det. Han er nemlig ekspert i at formidle viden, så det rent faktisk er sjovt og giver mening. Det er også noget, han gør meget ud af i sin undervisning. Han fortæller:

"Mit mål med ethvert forløb er, at mentee lykkes. For når mentee lykkes, så lykkes jeg nemlig også. Det opnår jeg ved først og fremmest at sørge for, at vi har det godt. Undervisningen skal være noget, man ser frem til. Dernæst lægger jeg meget vægt på at finde den helt rigtige undervisningsform til den enkelte elev, så vi får nogle produktive – og sjove – timer. Til sidst er det vigtigt for mig, at mine elever opnår den dybe forståelse. Vi terper altså ikke bare stoffet, så de blot husker det til én enkelt eksamen og derefter glemmer det igen. Jeg arbejder i stedet på at give mine elever nogle redskaber med på vejen, så de ikke længere har behov for min hjælp."

Der er ingen tvivl om, at Kaspers tilgang til undervisning gør en forskel. Han har nemlig skabt mange succesoplevelser med sin boostende og sjove undervisningsstil, og det har givet ham mange rørende historier med i bagagen. Der er dog specielt én oplevelse, der har gjort ekstra indtryk på Kasper. Han fortæller:

"Jeg hjalp en dreng, der var ved at uddanne sig til tømrer. Han var kraftigt ordblind, hvilket gjorde det svært for ham at lave matematik og fysik. Jeg skulle derfor hjælpe ham med matematik og fysik, da han havde en prøve i juni, og hvis ikke han bestod den, så kunne han ikke få lov at fortsætte på sin tømreruddannelse. Da vi begyndte, forløbet stod han til at dumpe, og han endte så med at bestå – endda med et 12-tal! Karakteren var selvfølgelig fed og overvældende, men vigtigst var det, at han lykkedes! Han kunne fortsætte sin uddannelse og forfølge sin drøm, og det var den vildeste succesoplevelse."

Vi er så glade for at have dig med på holdet, og at du bliver ved med at hjælpe børn og unge med at lykkes, Kasper! Du er en stjerne!

Er der også en mentor gemt i maven på dig? Så kan du ansøge lige her.

Mød en mentor

Se alle

Mød en mentor: Anemone
Sig hej til Anemone!..
Årets mentor: Kathrinas spændende og lærerige rejse
Sidste år blev Kathrina kåret som 'Årets Mentor' til vores award show,..
Caroline vil have, at undervisning skal være en god oplevelse
Her kan du møde vores mentor Caroline!..
Amanda vil dele ud af sin skoleglæde
Amanda er en del af vores mentorkorps, som er fyldt med kompetente, un..
Anna brænder for den personlige udvikling
Anna har været mentor i tre år og er altså en af vores garvede mentore..
Lotte brænder for at skabe lyst til læring
Vi brænder for at skabe lyst til læring. Og det er vores mentor, Lotte..
Månedens solstrålehistorie: Den faglige selvtillid
Forskning viser, at den lange sommerferie giver en hel måneds tabt sko..
Mød en mentor: Lucca: "Motivation og læring går hånd i hånd"
Lucca har været mentor i matematik og engelsk siden maj sidste år. ..
Mød en mentor: Erling lærer internationale børn dansk: "Der skal være plads til fejl"
Mød Erling!..
Mød en mentor: Shaheer hjalp elev tilbage på sporet
Shaheer blev mentor, lige efter han var blevet færdig med 3. g. ..
Mød en mentor: Karoline holder sin viden ved lige som mentor
Mød Karoline!..
lukke ikon

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så skriv endelig til os på info@mentordanmark.dk
Vi vender tilbage hurtigst muligt.