Sådan forholder vi os til COVID-19 Læs mere her

Kæmper dit barn med stave-/læsevanskeligheder?


Vores mentorer kan skabe skoleglæde og motivation

I mange familier fylder lektielæsningen meget for både barn og forælder – og hvis dit barn tilmed slås med store stave-/læsevanskeligheder og/eller ordblindhed, kan det blive et nærmest uoverskueligt bjerg at bestige.

Som forælder er der mange roller, der skal udfyldes. Forælderen er en opdrager, en moralsk støtte og en faglig og social rollemodel –for blot at nævne et udpluk af de mange forskellige "hatte", en forælder hele tiden tager af og på.

Dit barns kamp med stave-/læsevanskeligheder kan stille store krav til din tålmodighed og dine pædagogiske evner. Det kan nemlig være svært som forælder at skulle stille krav til sit barns faglighed og disciplin og samtidig agere moralsk støtte og opbakning, når lektierne driller.

Lektiehjælp kan være en løsning, da dit barn kan få motiverende og skræddersyet lektiehjælp af en udefrakommende. Vores mentorer har gode erfaringer med at tilpasse undervisningen til barnets læringsstil og behov og kan gennem skræddersyet undervisning skabe motivation og skoleglæde. Vores mentorer fungerer som en rollemodel, der gør læringen sjov og anderledes med undervisningsmetoder, der er tilpasset lige netop dit barn.

Ring til os på 61 61 77 77 eller læg dit nummer, så dit barn kan få en rollemodel, der med motiverende undervisning kan hjælpe med at finde skoleglæden og motivationen.

Når du ringer herind, får du en fagvejleder i røret, som stiller afklarende spørgsmål til dit barns udfordringer med at læse og stave. På baggrund af denne samtale kan vi give vores bud på, hvad der vil være et passende forløb til dit barn. Det er også på baggrund af denne samtale, at vi kan finde den helt rette mentor, der kan matche dit barns behov og udfordringer. Vi har gode erfaringer med, at vores mentorer kan hjælpe børn og unge med udfordringer af enhver slags, herunder ordblindhed. Vores mentorer bliver nemlig løbende klædt på, så de er opdateret med nye undervisningsmetoder og greb, der kan hjælpe børn og unge med deres faglige udfordringer.

Alle børn fortjener at føle skoleglæde


Ordblindhed skal ikke være en stopklods for dit barn

Ordblindhed er den mest udbredte af alle indlæringsvanskeligheder hos børn og er derfor også et væsentligt fokusområde hos MentorDanmark. Vi har mange gode erfaringer med at hjælpe børn og unge med faglige udfordringer af enhver art. Vores mission er, at alle børn skal føle glæde ved at gå i skole. Derfor er vores mentorer screenet og testet for deres faglige og pædagogiske færdigheder og trænes i at udføre skræddersyet og motiverende undervisning.

Matthias' ordblindhed gav også udfordringer i matematik


Vores mentorer kan også hjælpe dit barn

Matthias' ordblindhed gav ham også udfordringer i matematik

Matthias havde udfordringer i matematik, og hans ordblindhed voldte ham især problemer, når det gjaldt tekstopgaverne i matematik. Derfor fandt Matthias' mentor på at præsentere matematikopgaverne på en visuel måde gennem billeder, tegninger og illustrationer.

Ligesom Matthias' mentor har alle vores mentorer flere tips og tricks i ærmet og kan give en sjov og motiverende lektielæsning, der tager udgangspunkt i dit barns udfordringer med at stave og læse.