Et billede fra MentorAwards
Pernille Petersen
Kommunikationsmedarbejder
Indholdsfortegnelse Solstrålehistorier 28. november 2019 Læsetid: 10 min.

Vi hylder hele seks fantastiske solstrålehistorier!

I denne måned hylder vi ikke bare én solstrålehistorie men hele seks solstrålehistorier. Vi har nemlig afholdt MentorAwards 2019, hvor mentorer, mentees og medarbejdere blev anerkendt for deres særlige indsats, og hvor vi fandt seks vindere, som blev særligt hyldet. Deres historier vil vi gerne dele med jer.

Vi elsker solstrålehistorier – og derfor hylder vi én hver måned. Denne måned er dog lidt speciel, da vi ikke kun har én solstrålehistorie men hele 6 fantastiske solstrålehistorier, vi gerne vil dele med jer!

Vi har nemlig holdt MentorAwards 2019, hvor mentorer, mentees og medarbejdere blev hyldet i storslået stil på Folketeatret. Foruden de seks kåringer bestod aftenen af sublim underholdning fra Christian Fuhlendorff, den spirende sangstjerne Lydia samt den unge, danske sangskriver Alexander Oscar.

I denne ”Månedens solstrålehistorie” deler vi nemlig de seks vinderes historier, da vi mener, at de er noget helt særligt.

Sofie vandt prisen som ”Årets Mentee”

Fra Sofie var 1 år til 8 år, boede hun i England. Da hun flyttede hjem til Danmark, var matematik pludselig helt anderledes, og hun følte sig meget bagefter. Sofie fortæller:

“Det var virkelig, virkelig svært, og jeg blev virkelig, virkelig ked af det, fordi jeg ikke kunne dividere.”

Sofie blev matchet med en mentor, og trods store udfordringer i matematik kæmpede hun og er nu gået fra at have mavepine over at skulle have matematik til faktisk at være en af de bedste i klassen. Derudover er hendes syn på matematik blevet ændret, og matematik er gået hen og blevet et af hendes yndlingsfag.

Monika vandt ”Årets Mentor”

Monika har siden starten af året brugt sin fritid på at undervise børn og unge med udfordringer i et eller flere fag. Hun blev kåret som ”Årets Mentor” for sin evne til at afkode den enkelte elev og tilpasse undervisningen derefter. Alle børn lærer nemlig forskelligt, hvilket Monika har øje for. Derfor bruger hun eksempelvis balloner og pokémonkort, når hun underviser sine mentees.

Det er mentorer som Monika, vi er rigtig glade for og stolte over at have på vores mentorteam – derfor fortjente hun prisen som ”Årets Mentor”.

Nora blev kåret som ”Årets Fighter”

Nora fik en ret hård start på livet, og tidligt i skoleforløbet kunne hendes forældre se, at hun havde det svært fagligt. Nora kæmper nemlig med ordblindhed.

Nora blev matchet med mentoren, Caspar, som ifølge Noras mor, Xenia, får ordblindheden til at fylde mindre og ikke være en hæmsko for udvikling.

Nora er en lille fighter, og derfor var det fuldt fortjent, at Nora skulle vinde prisen som ”Årets Fighter”. Noras mor, Xenia, uddyber:

“Jamen Nora er en lille kriger. Hun fylder ikke ret meget, men hun har en kraft og et gå-på-mod, selvom hun har haft alle odds imod sig. Men billedet vender – og det synes jeg bare er et mirakel af en anden verden.”

Anna vandt prisen ”Årets Ildsjæl”

“Når jeg ser mine mentees spire, så spirer det også lidt inden i mig”.

Disse ord er Annas, og de er blandt andet en af grundene til, at hun vandt prisen ”Årets Ildsjæl” til dette års MentorAwards.

Anna elsker at se sine mentees blive motiverede, og for hende handler det ikke om, at de skal have 12, men det vigtigste er, at hun kan se, at de genfinder motivationen og lysten til at lære.

Dette er noget, vi gerne vil hylde hos MentorDanmark, og derfor skulle Annas store personlige engagement helt sikkert anerkendes med denne pris.

Nina blev kåret som ”Årets Fagvejleder”

Hos MentorDanmark er ”Fagvejledningen” vores store serviceorgan, og det er dem der sidder klar til at finde det helt rette match til de mange familier, som ringer herind for at få hjælp, og de følger også op på eksisterende forløb.

Nina vandt prisen som ”Årets Fagvejleder”, fordi hun er ambitiøs, professionel og knalddygtig til det, hun laver. Nina fortæller selv, hvorfor hun er så glad for sit job:

“Det, jeg synes, er megafedt hver dag. Det er, at man kan mærke, se og høre, at vi gør en kæmpe forskel ved at tale med alle de familier, vi gør.”

Prisen ”Årets Solstrålehistorie” gik til Danny og Mathilde

Vi lever og ånder for de mange solstrålehistorier, der hver dag skabes med og omkring MentorDanmark. Derfor var det også en naturlig del af aftenen, at årets bedste solstrålehistorie skulle findes.

Dette år gik prisen til Danny og Mathilde, fordi deres samarbejde og tætte relation fortjente en ekstra anerkendelse.

Da Mathilde startede i 1. g., følte hun sig hurtigt bagefter i forhold til resten af klassen. Derfor fik hun hjælp af Danny, som hurtigt opdagede, at Mathilde slet ikke troede på sig selv. Derfor arbejdede Danny især på at opbygge Mathildes selvtillid. Mathildes mor, Mette, fortæller:

“Allerede efter de første gange kom der et barn ud med hænderne over hovedet. Han havde virkelig fortalt hende flere gange, at hun var dygtig, og at hun sagtens kunne. Så hun skulle bare tro på sig selv.”

Med hjælp fra Danny genfandt Mathilde troen på sig selv, og pludselig følte hun, at matematikundervisningen blev lettere.

Vi glæder os allerede til flere solstrålehistorier, og det håber vi også, du gør. Hvis du vil have ”Månedens Solstrålehistorie” sendt direkte til din mail, kan du skrive dig op nederst på denne side.

Endnu engang stort tillykke til de seks vindere – det er solstrålehistorier som disse, der gør vores arbejde til noget helt særligt.

Har du eller dit barn brug for en mentor?

Bliv kontaktet og få en uforpligtende snak med en af vores fagvejledere

Læs mere om mentorforløb

Hurtigst muligt I eftermiddag I aften I morgen

Solstrålehistorier

Se alle

Månedens solstrålehistorie: Vejen til drømme-gymnasiet
Fiona fik brug for en mentor. Nu afslutter hun 9. klasse og starter på..
Solstrålehistorie: Sophia har fået lyst til at række hånden op
Når Sophia sætter sig i sit klasselokale og får lyst til at række hånd..
Månedens solstrålehistorie: Når skoleglæden vender tilbage
Siden november 2021 har Emma haft Karoline som mentor. ..
Månedens solstrålehistorie: A lesson learned: Ikke giv op, når det er svært
Når den står på engelskundervisning med mentor Myra, er kedsomheden li..
Månedens solstrålehistorie: ”Jeg har lært mere på de her dage, end jeg har lært på to år”
Freja oplevede udfordringer i matematik, og familien valgte at opsøge ..
Månedens solstrålehistorie: Rasmus – en kammerat man laver opgaver med
Philip går i 2. g i gymnasiet og får hjælp i matematik og fysik af Ras..
Solstrålehistorie: Kira tog et kvantespring i matematik
Både mor og datter var lidt skeptiske over for lektiehjælp i starten, ..
Solstrålehistorie: Fra tåre til verdens bedste matematiktime
Allerede i 2. klasse var Vidas motivation for skolen fuldstændig forsv..
Solstrålehistorie: Helt høj på læring
Lærke startede med at få lektiehjælp i folkeskolen og fortsatte gennem..
Solstrålehistorie: Hvis Freja ikke fik hjælp ville det gå galt
Efter Freja fik konstateret angst, begyndte hendes karakterer i matema..
Solstrålehistorie: "Anton voksede en halv meter hos LæseHeltene"
Anton har fået hjælp til at blive bedre til at læse gennem et forløb h..
Solstrålehistorie: Hele familiens redning
Når mentor Sofie træder ind ad døren, så føles det som et familiemedle..
lukke ikon

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så skriv endelig til os på info@mentordanmark.dk
Vi vender tilbage hurtigst muligt.