Sådan skriver du en god kvote 2 ansøgning

Opfylder du ikke adgangskravene til at søge uddannelse i kvote 1, eller er du ikke sikker på, at dine karakterer er høje nok? Så er kvote 2 din gyldne chance for at blive vurderet på et bredere grundlag og derigennem sikre dig en plads alligevel! Ansøgningsfristen er d. 15. marts kl. 12, og hvad der bliver lagt vægt på under vurdering af ansøgningen varierer fra uddannelse til uddannelse. Her kan du dog læse nogle overordnede krav til din kvote 2 ansøgning.

Selvom kravene til din kvote 2 ansøgning varierer afhængigt efter, hvor du søger, skal den dog altid indeholde en motiveret ansøgning. Dette er en personlig ansøgning, hvor du viser, hvem du er, og hvorfor dine kvaliteter og kompetencer gør dig til det perfekte match til uddannelsen. Da ansøgningen er personlig, findes der er altså ikke noget endegyldigt svar på, hvordan den skal se ud, men der er nogle formelle krav og regler, som er gode at huske:

Inden du går i gang, skal du:

  • Læse studieordningen grundigt for den uddannelse, du søger ind på.
  • Undersøge hvad uddannelsesstedet vægter højest ved kvote 2.

Husk:

  • Ansøgningen må højst fylde 2 sider af 2400 tegn (altså maksimum 4800 tegn)
  • Ingen grammatiske smuttere! Du kan eventuelt få dine forældre eller en nær ven til at læse din ansøgning og give dig feedback, inden du sender din ansøgning afsted.
  • Den motiverede ansøgning peger fremad, mens dit CV er bagudrettet.
  • Den skal skrives på dansk, norsk eller svensk.
  • Den skal være målrettet én uddannelse.

I din ansøgning skal du:

  • Give en fagligt begrundet motivation, hvor du fortæller om de aktiviteter, du har lavet frem til nu, som har givet dig en relevant ballast. Måske har du været på højskole i udlandet, været frivillig eller noget helt tredje, som har givet dig nogle kvaliteter og kompetencer, der vil gøre dig til en mega fed studerende på den uddannelse, du søger?
  • Formidle dine styrker og svagheder i forhold til uddannelsen, og på hvilken rolle det spiller.
  • Vise at du har kendskab til uddannelsens fagindhold og struktur.

Har du stadig svært ved at få hul på din motiverede ansøgning? Så læs et eksempel på en god kvote 2 ansøgning her.

Held og lykke med ansøgning!

Andrea Breum, kommunikationsmedarbejder
Andrea er studentermedarbejder i kommunikationsafdelingen. Hun har fokus på at skabe relevant og givende læsestof til elever og forældre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Skriv dig op og få de nyeste blogindlæg på mail. I den første mail du får, kan du vælge de emner, som interesserer lige netop dig.