Ordblindhed: brug rollemodeller til at motivere og inspirere dit barn

Børn og unge, der kæmper med ordblindhed eller svære stave-/læsevanskeligheder, kan have bekymringer om fremtiden og være bange for, at udfordringerne spænder ben for deres drømme. Dit barn kan måske spekulere på, om han/hun kan (eller tør) stræbe efter drømmeuddannelsen, eller om han/hun vil have samme muligheder som resten af klassekammeraterne.

Hvis dit barn kæmper med ordblindhed eller svære stave- og læsevanskeligheder, kan det være en kæmpe hjælp og lettelse at høre om andre, der har opnået succes på trods af deres udfordringer. Læs med og få 10 eksempler på kendte personer med ordblindhed, der har fået stor succes i livet. De kan nemlig fungere som rollemodeller og skabe inspiration og motivation hos dit barn.

Blachman og Bloom
Der findes flere kendte personer med ordblindhed, som har opnået stor succes i livet. Personer, der kæmper med ordblindhed, har oftest en meget høj arbejdsmoral og gnist til at opnå det, de gerne vil, da de hele livet har været vant til at skulle kæmpe lidt ekstra for tingene.

Her kommer 10 eksempler på kendte personer, der har opnået stor succes trods ordblindhed:

1) Komiker og tv-vært Christian Fuhlendorff. Se mere her og få Christian Fuhlendorffs råd om ordblindhed.

2) Digter og forfatter H.C. Andersen

3) Skuespiller, producer og rapper Will Smith

4) X-factor dommer Thomas Blachman  læs her om, hvorfor Blachman mener, at ordblindhed er en Guds gave.

5) Kok og kogebogsforfatter Jamie Oliver

6) Skuespiller Ghita Nørby læs her om, hvordan Ghita Nørby fandt sine egne måder at gøre tingene på.

7) Skuespiller Orlando Bloom primært kendt for rollerne i ”Ringenes Herre” og ”Pirates of the Caribbean”

8) Steve Jobs bedst kendt som stifter af Apple

9) Skuespiller Jennifer Aniston – bedst kendt for rollen som Rachel i tv-serien ”venner”

10) Filmproducer Walt Disney

Listen er lang, og du og dit barn kan sikkert finde mange flere ved en simpel google-søgning!

At se kendte personer, som på trods af ordblindhed og udfordringer har opnået en masse og fundet deres vej i livet, kan være til stor inspiration og motivation for dit barn.

Plakat der vækker inspiration og motivation
På hjemmesiden ”Et liv som ordblind.dk” kan du gå ind og printe en plakat, hvor et udsnit af kendte personer med ordblindhed er samlet.

Du kan vise den til dit barn, og I kan eventuelt printe plakaten ud, sætte den i ramme og hænge den op på dit barns værelse – som påmindelse om, at ordblindhed ikke er en stopklods.

Dit barn kan også lave sin egen plakat, der indeholder lige præcis de personer, der kan fungere som de største rollemodeller.

Det vigtigste er, at rollemodellerne kan vise, at ordblindhed ikke behøver at sætte grænser for dit barns muligheder – til inspiration og motivation for dit barn.

Pernille, kommunikationsmedarbejder
Pernille er studentermedarbejder i kommunikationsafdelingen. Hun har fokus på at skabe relevant og givende læsestof til elever og forældre.

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så udfyld dit spørgsmål og mail nedenfor, så vi vender tilbage inden for 24 timer.

Tusinde tak for dit spørgsmål.

Vi vender tilbage på telefon eller mail inden for 24 timer.
Du er altid velkommen til at ringe direkte til os på 61 61 77 77.