Månedens solstrålehistorie - En sand rollemodel

Vi elsker solstrålehistorier – og derfor hylder vi en hver måned!

Denne måned er der især én historie, som har gjort ekstra indtryk på os – nemlig historien om Jacob og hans mentor, Maria. Maria har nemlig været en sand rollemodel for Jacob og har vist ham, at han kan mere, end han tror!

Da Jacob startede i 9. klasse sidste sommer, var motivationen helt i bund, og han havde allerede erklæret sig selv ’skoletræt’. Derfor fik han heller ikke de bedste resultater, og især dansk voldte ham problemer. Drømmen om HTX blev derfor lagt på hylden.

Efter et par måneder blev Jacob og hans mor dog enige om at prøve en anden form for undervisning og se, om det kunne hjælpe på motivationen. Og her kommer Maria ind i billedet! I november fik Jacob nemlig Maria som mentor, og man kan vist roligt sige, at der er sket en hel del siden da. Jacob er nemlig ikke bare gået fra 00 til 7 i dansk – han har også fået gnisten og motivationen tilbage! Jacob fortæller:

”Jeg tror, at det, der har gjort en forskel for mig, er, at Maria har haft tid til at fokusere på mig og på den måde har kunne hjælpe mig med lige præcis dét, jeg har haft svært ved. Der er tid og plads til, at jeg kan spørge så meget og så fjollet, jeg vil, så jeg faktisk ender med at forstå tingene helt.”

Jacobs mor, Bodil, har også været meget imponeret over Jacobs udvikling. Bodil fortæller:

”Jeg kan jo selvfølgelig se sort på hvidt, at han har været igennem en kæmpe udvikling, da han er gået fra 00 og 02 til 7 og 10! Det er jo bare så skønt, fordi det åbner nogle helt nye døre for Jacob. Men vigtigst af alt, har Jacob fået troen på sig selv tilbage, og han oser af faglig selvsikkerhed. Det er helt sikkert den største sejr.”

Maria har virkelig formået at give Jacob det faglige og personlige skub, han så længe har manglet, og vist ham, at han faktisk godt kan! Jacob har især været vild med Marias anderledes og sjove undervisningsstil. Jacob fortæller:

”Det, der er så fedt ved Marias undervisning, er, at det aldrig bliver tørt og kedeligt. Hvis hun mærker, at jeg har haft en lang dag og er lidt træt, presser hun mig ikke til at lave opgaver og terpe, men så laver vi i stedet nogle mere kreative øvelser. På den måde holder jeg gejsten oppe, og jeg mister ikke motivation, som jeg ellers plejer at gøre. Jeg tror, det er grunden til, at jeg faktisk altid ser frem til mine undervisningstimer med Maria!”

Jacobs mentor, Maria, gjorde faktisk også meget ud af, at Jacobs undervisning skulle byde på lidt af hvert. Det var nemlig vigtigt for hende, at han fik et nyt syn på læring. Hun fortæller:

”Da jeg først mødte Jacob, blev det hurtigt klart, at det var lysten, der manglede. Det var derfor vigtigt for mig, at undervisningen ikke blev ”kedelig”. Jeg gjorde fx brug af øvelsen ”rolle-bytning”, hvor Jacob blev underviseren, og jeg blev eleven. På den måde har jeg prøvet at give Jacob nogle succesoplevelser, så han har kunne se, at han faktisk kan meget mere, end han lige tror.”

Jacobs mor, Bodil, har også været imponeret over Marias evne til at fange Jacob med sin undervisning. Hun fortæller:

”Maria har bare været så god til Jacob. Der skal altså noget til at motivere en dreng på 15 år, men det har hun virkelig formået. Jeg tror egentlig, det skyldes, at hun har mødt Jacob i øjenhøjde. Hun har lyttet til Jacob og fortalt om sine egne oplevelser med skolen – og har understreget, at hun faktisk heller ikke har haft lige nemt ved alt. På den måde har hun ikke bare været en faglig støtte for Jacob; hun har også været en rollemodel for ham og har vist ham, at man ikke behøver at være ekspert i det hele for at forfølge sine drømme.”

Jacob har netop fået troen på sine drømme tilbage. Han fortæller:

”Når jeg kigger tilbage på forløbet, er min største gevinst helt sikkert, at jeg nu kan søge ind på HTX! Jeg har jo længe drømt om at blive programmør, men med de karakterer, jeg havde før, havde jeg lagt drømmen på hylden. Men nu er karaktererne faktisk til det, så drømmen kan blive til virkelighed – og det, havde jeg faktisk slet ikke troet, var muligt!”

Hos MentorDanmark er vi også utroligt imponerede over Jacob og Marias forløb og samarbejde. Deres historie er nemlig et godt eksempel på, at ingen drømme er uopnåelige, hvis blot man har troen på sig –  og så hjælper det bestemt, hvis man har en rollemodel som Maria til at give én et kærligt skub! 

Andrea, Kommunikationsmedarbejder
Andrea er studentermedarbejder i kommunikationsafdelingen. Hun har fokus på at skabe relevant og givende læsestof til elever og forældre.

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så udfyld dit spørgsmål og mail nedenfor, så vi vender tilbage inden for 24 timer.

Tusinde tak for dit spørgsmål.

Vi vender tilbage på telefon eller mail inden for 24 timer.
Du er altid velkommen til at ringe direkte til os på 61 61 77 77.