Lotte brænder for at skabe lyst til læring

Vi brænder for at skabe lyst til læring. Derfor er vores mentorer meget mere end blot undervisere – de er også rollemodeller, der både motiverer og støtter deres mentees. Og det er vores mentor, Lotte, et rigtig godt eksempel på.

Lotte skal til at starte i 2.g på gymnasiet og startede for et halvt års tid siden som mentor, og hun kunne ikke være gladere for sin nye titel. Hun fortæller:

"Det at være mentor giver mig meget mere, end et normalt fritidsjob gør. Man kan nemlig mærke den forskel, man gør hos den enkelte person, og hjælpe dem med at opnå deres drømme. Det er ret specielt."

Lotte har også været utrolig glad for sin opstart som mentor. Hun fortæller:

"Jeg har helt fra start af følt mig utrolig sikker og tryg, da jeg altid har kunnet søge hjælp hos de søde fagvejledere, som altid har gode råd til, hvordan man skal takle forskellige forløb og elever. På den måde har jeg aldrig følt mig alene med opgaven, og det har gjort det til en vildt fed oplevelse!"

Efterhånden som Lotte har fundet sig til rette som mentor, er hun også blevet klar over, hvad der betyder mest for hende som mentor. Hun fortæller:

"Mit mål er altid, at eleven glæder sig til undervisning. Derfor lægger jeg først og fremmest vægt på, at eleven får en god oplevelse. Nu har jeg fx en elev, der går i 8. klasse, og hun kæmper med matematik. Nogle gange giver jeg hende nogle lidt nemmere opgaver, fordi det er vigtigt, at hun får styr på det mere basale – og at hun får skiftet nederlagene ud med aha-oplevelser! Det er nemlig vigtigt for mig, at hun får en masse succesoplevelser og på den måde får opbygget troen på, at hun godt kan. For når lysten og glæden for læring er der, så skal udviklingen nok komme af sig selv.

Lottes undervisningsstil har også gjort underværker for mange elever, og særligt én elevs udvikling gjorde indtryk på Lotte og mange andre. Hun fortæller:

"Inden sommeren hjalp jeg en dreng med sine 9. klasses eksamener og særligt dansk mundtlig. Han havde kæmpet med faget, men efter nogle timer knækkede han simpelthen koden! Til eksamenen fik han faktisk også sit allerførste 12-tal – nogensinde! Og så havde eksamenen været en god oplevelse, og det er jo det vigtigste. Hans forældre fortalte også, at hans lærer var begyndt at græde inde til eksamenen, fordi hun var så imponeret over hans udvikling! Så man kan roligt sige, at hans vilde udvikling har gjort indtryk – og det er så skønt at vide, at man har været med til at give ham det skub."

Der er vist ingen tvivl om, at Lotte skaber lyst til læring hos sine elever, og vi synes, at hun er SÅ sej!

Er der også en mentor gemt i maven på dig? Så kan du ansøge lige her

Andrea Breum, kommunikationsmedarbejder
Andrea er studentermedarbejder i kommunikationsafdelingen. Hun har fokus på at skabe relevant og givende læsestof til elever og forældre.

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så udfyld dit spørgsmål og mail nedenfor, så vi vender tilbage inden for 24 timer.

Tusinde tak for dit spørgsmål.

Vi vender tilbage på telefon eller mail inden for 24 timer.
Du er altid velkommen til at ringe direkte til os på 61 61 77 77.