Faglige julegaveideer til dit barn

Julen er på vej, og det betyder for mange, at der skal købes julegaver. Mangler du inspiration til en god julegave til en, du holder af? Hvad med en julegave med faglig relevans?

Her får du 9 bud på faglige julegaver:

 • Gyldendals minilex – bøger:
  Findes både til matematik og biologi. Det er en slags opslags – eller ordbog til emnet. Jeg havde selv bogen til biologi i gymnasiet, og den er på min egen ønskeliste til jul i år, fordi, jeg syntes, den var så god. Den kan bestemt anbefales!
 • ”100 myter om…”-bøger:
  Bøgerne er super fine ”coffee-table”- bøger, der handler om bestemte naturvidenskabelige emner, som hjernen, sundhed og mad. De er bygget op om myter, de fleste mennesker tror, er sande, og er derfor lidt sjovere at læse, end en normal fagbog.
 • Overstregningstuscher: Man siger, at man har nemmere ved at huske og lære udenad, hvis man både bruger den venstre og højre hjernehalvdel til at lære det. Med farver kan det altså være nemmere at lære matematikformlerne udenad – og hvem ville ikke elske at bruge overstregningstuscher, med så lækkert et desk-set som det her fra Stabilo.
 • Whiteboard: Et whiteboard med tuscher er en rigtig fin gaveidé, særligt til den taktile og/eller visuelle gavemodtager. Det at kunne få figurer og tegninger op i stor skala og selv tegne det med forskellige farver giver helt vildt meget.
 • Lommeregner: Måske ikke den sjoveste gave for modtageren, men en god lommeregner er dyr, og en texas instruments lommeregner er på mange gymnasier et krav, når man skal have matematik.
 • Drikkedunk: Det kan måske virke som et lidt mærkeligt forslag i et indlæg om faglige julegaveideer, men mange unge er dehydrerede i løbet af skoledagen, og for at vi kan lære, skal vi først have opfyldt vores helt basale behov som væske. Derfor kan en lækker drikkedunk, som ikke kommer til at smage plastik, og som kan holde på kulden længere, være en rigtig god måde at få unge til at drikke mere vand i løbet af dagen.
 • En god bog: Det lyder måske simpelt, men at ramme en ung persons læseglæde kan være uendeligt svært. Et forslag til en sjov bog for de lidt yngre læsere, er Karma boy bøgerne af Jacob Riising. De egner sig for børn i alderen 8 år og opefter.
 • En bog til teenageren: Jeg ved dog godt, at læselysten måske kan være svær at finde, og så må man ty til lidt alternative metoder. I dag er Youtube et meget stort medie, og youtuberne er kendisser blandt de unge, så her kommer der også lige et forslag til en rigtig fin youtuber-bog: Lou's dilemmaer af youtuber ”louliving” handler om alle de dilemmaer, man kan komme til at stå i som teenager, bygget op som små historier.
 • Yoga: Jeg er blevet så glad for at dyrke yoga. Det er et virkelig godt frirum i en travl hverdag og giver mulighed for lige at stoppe op og trække vejret engang imellem. Jeg er sikker på, at pauser i lektielæsningen med disse yoga-legekort vil være en god idé – særligt for de kinæstetiske og bevægelsesglade børn og unge.

Jeg håber, disse ideer gav dig lidt inspiration.

Rigtig glædelig jul!

Alice, mentor
Alice skaber lyst til læring og skoleglæde og nyder derudover at give læsere inspiration og ideer.

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så udfyld dit spørgsmål og mail nedenfor, så vi vender tilbage inden for 24 timer.

Tusinde tak for dit spørgsmål.

Vi vender tilbage på telefon eller mail inden for 24 timer.
Du er altid velkommen til at ringe direkte til os på 61 61 77 77.