Aktiver dit barn i påsken med leg og læring

Påsken er over os, og det betyder masser af hygge. Men påsken kan også både være lærerig og hyggelig på samme tid! 🐣

Her er nogle idéer til, hvordan du kan aktivere dit barn i påskeferien ved at kombinere leg og læring.

Engelsk og andre fremmedsprog
De fleste børn elsker at male påskeæg - og det gør vi også. For det er faktisk en perfekt lejlighed til at træne dit barns fremmedsprog, imens man har det sjovt.

Her er en guide til en lærerig påskeægsmaling:

1. Påskefarver. Imens I maler påskeæg, så tal om farverne på engelsk (eller andet fremmedsprog). På den måde får du flettet læring ind i en hyggelig situation og viser dit barn, at læring slet ikke behøver at være kedeligt!

2. Påskefortælling. Efterfølgende kan I sammen digte en spændende påskefortælling om påskeharen. Her kan man bruge de farver, man netop har gennemgået, til at beskrive omgivelser, påskeæg og påskeharen - kun fantasien sætter grænserne.

3. Påskejagt. Sidst, men ikke mindst, kan du arrangere en lille påskejagt. Påskeæggene gemmes i huset, og præmien for at finde dem er et lækkert chokoladepåskeæg! Her kan man flette læring ind ved at forberede nogle spørgsmål, der udløser ledetråde til gemmestedet. Disse spørgsmål kan tage udgangspunkt i ting, du ved, dit barn har haft om i skolen, som "hedder det "an apple" eller "apple"?".
Man kan selvfølgelig også bruge disse spørgsmål til at repetere farverne, I brugte, da I malede påskeæg. Lad påskejagten begynde!

Dansk
Påsken er en perfekt mulighed for at øve stavning og læsning med dit barn. Der findes masser af spil på nettet til at træne danskfaget.

Eksempelvis på denne hjemmeside finder du en række sjove, lærerige spil, som træner både stavning og læsning. Både sjovt og lærerigt!

Matematik
Lav regnestykker med påskeæg!
Matematik kan nemt blive kedeligt og svært for børn, men det behøver det slet ikke at være!
Sæt dig ned med dit barn og lad ham/hende tegne to grupper af fine påskeæg. Sæt så minus eller plus imellem og lad dit barn tegne den samlede pulje af påskeæg.

På denne måde bliver matematikken visuel, hvilket hjælper mange børn med at forstå logikken. Regnestykkerne kan selvfølgelig også laves med rigtige påskeæg. Dette fungerer især godt til taktile børn, som lærer bedre, når de sidder med tingene i hænderne.

Super simpelt – men også sjovt! Især hvis man bliver belønnet med påskeæg.

Dette er blot et par idéer, men der er selvfølgelig mange andre måder, hvorpå man kan gøre påsken sjov og lærerig!

🐣God påske 🐣

Andrea Breum, kommunikationsmedarbejder

Andrea er studentermedarbejder i kommunikationsafdelingen. Hun har fokus på at skabe relevant og givende læsestof til elever og forældre.

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så udfyld dit spørgsmål og mail nedenfor, så vi vender tilbage inden for 24 timer.

Tusinde tak for dit spørgsmål.

Vi vender tilbage på telefon eller mail inden for 24 timer.
Du er altid velkommen til at ringe direkte til os på 61 61 77 77.