Aktiv lektiehjaelp udenfor ved brug af anderledes remedier
Maiken
Kommunikationsmedarbejder
Indholdsfortegnelse For forældre 2. november 2020 Læsetid: 8 min.

3 lærerige aktiviteter til børn med koncentrationsbesvær

Hvis dit barn har svært ved at koncentrere sig, kan det være, at ”den traditionelle” læringsstil, hvor en lærer eller forælder forklarer tingene, slet ikke er den rette form. Heldigvis er der mange måder at lære på – og der er ikke én læringsstil, der er mere rigtig eller forkert end de andre. Det handler om, hvad der virker for dit barn. Mange børn med koncentrationsbesvær er typisk mere visuelt stærke, og de vil ofte have et højere energiniveau. Til gengæld kan de have svært ved at lytte og holde fokus. Det kan resultere i, at de lettere bliver distraheret af tanker eller udefrakommende stimuli. Her er tre lærerige aktiviteter, hvor både det visuelle, bevægelse og kreativitet kommer i spil. Rigtig god fornøjelse!

Fluesmækkeren

Fluesmækkeren er en sjov øvelse, hvor barnet får pulsen op, bliver stimuleret og lærer matematik på én og samme tid. I skal bruge noget papir og to fluesmækkere.

I forbereder legen ved at skrive forskellige tal på papirlapperne (I kan med fordel bruge post-its). Hæng papiret op på væggen og stil så hinanden regnestykker på skift. Fx ”Hvad er 7x9?”. Når regnestykket er blevet stillet, løber I om kap hen til væggen for at finde det rigtige resultat. Den, der først smækker tallet ”63” med fluesmækkeren, har vundet.

Skattejagt

Skattejagten appellerer både til barnets visuelle sans og nysgerrighed. Den kombinerer læring og bevægelse, der giver naturlige pauser mellem de forskellige faglige aktiviteter – og du kan afrunde skattejagten med en lille ”skattekiste”. Skattejagten kan med fordel foregå udendørs. Du kan tegne et skattekort med forskellige symboler, der anviser, i hvilken rækkefølge barnet skal finde de forskellige poster, og hvilke opgaver han/hun skal løse på de forskellige poster. Du kan tilpasse opgaverne efter de emner, dit barn har arbejdet med i skolen, de emner, barnet har særlig svært ved, eller blande emner på tværs af fag. Brug gerne mange billeder og tegninger som en del af opgaveløsningen; barnet kan tegne og skrive resultatet af et regnestykke på den første post, tegne pile mellem tal og værdier, der passer sammen, på den næste post og spille vendespil med billeder og ord (evt. på et fremmedsprog), der skal matche. Kun fantasien sætter grænser, og det behøver ikke at være tidskrævende at planlægge. Fire poster med et par opgaver kan være rigeligt, og du kan justere aktiviteterne undervejs.

Sjipning

Sjippetove kan være et effektivt redskab til at træne tabeller, men I kan også hoppe stavelser og stavning og meget mere. Bed fx barnet stave til ”motorcykel”, hvorefter barnet skal sige ”m-o-t-o-r-c-y-k-e-l” og hoppe for hvert bogstav. Bed bagefter barnet opdele ”motorcykel” i stavelser, så barnet nu siger ”mo-tor-cy-kel” og hopper for hver stavelse. I kan også sagtens bruge denne øvelse til at øve gloser og bøjninger på et fremmedsprog, tabeller eller noget helt tredje. Justér øvelserne, så de passer til dit barns energiniveau og behov.

Det er altid værd at eksperimentere med forskellige måder at lære på, og de tre øvelser her er blot få eksempler på, hvordan man kan skabe nye rammer for læring. Hvis du mangler inspiration, kan du altid gå på opdagelse i vores blogunivers, hvor vi løbende lægger nye indlæg op.

For forældre

Se alle

Sådan får I det meste ud af regnvejrsdagen
Her kommer en række lærerige aktiviteter, som hele familien kan tage d..
Sådan motiverer du dit barn til læring
Synes motivationen at være forduftet? Her får du 12 gode råd til, hvor..
Sådan styrker du dit barns faglighed med bevægelse
Har dit barn svært ved at sidde stille længe nok til at kunne lave en ..
3 råd til, hvordan du hjælper dit barn ud af mistrivsel
Dit barn tilbringer en stor del af sit liv i skolen. Derfor er det vig..
5 gode råd til at hjælpe dit barn med at udvikle øget selvtillid og selvværd
Der er en masse forventninger til én, og man har selv en masse forvent..
10 lektieråd til dit barn med koncentrationsbesvær
Har dit barn meget svært ved at koncentrere sig under lektielæsningen?..
Sådan roser du dit barn rigtigt?
Dine rosende ord kan påvirke dit barns opfattelse af sine egne evner a..
Aktiver dit barn i påsken med leg og læring
Ååsken kan betyde både være lærerig og hyggelig på samme tid! &#x1f423..
Sådan hjælper du dit barn ud af stress
Ifølge Den Nationale Sundhedsprofil føler flere og flere unge sig stre..
Boost dit barns motivation og skoleglæde med disse 3 råd
Man kan som forælder gøre brug af følgende råd for at give sit barn ru..
Sådan støtter du bedst dit barn under læseferien
Som forældre kan det være svært at vide, hvordan man bedst støtter sit..
lukke ikon

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så udfyld dit spørgsmål og mail nedenfor, så vi vender tilbage inden for 24 timer.

Tusinde tak for dit spørgsmål.

Vi vender tilbage på telefon eller mail inden for 24 timer.
Du er altid velkommen til at ringe direkte til os på 61 61 77 77.