Elev griner i tysk_2_cropped Elev griner i tysk_2_cropped

3 lærerige aktiviteter i fremmedsprog

Har dit barn svært ved et fremmedsprog som engelsk eller tysk? Du får her 3 eksempler på lege, som gør lektielæsningen sjovere

Danmarks største udbyder Ekspertudviklet lektiehjælp Tilpasset dine behov Mentorer i hele landet

Åbent nu indtil --:--

Ring 61 61 77 77

Bliv kontaktet

Gør fremmedsproget sjovt med 3 aktiviteter

Er fremmedsprog som fx engelsk, fransk og tysk ikke lige yndlingsfagene hos dit barn? Så er der hjælp at hente lige her. Vi har nemlig samlet 3 bud på sjove og lærerige lege/aktiviteter, du kan lave med dit barn for at styrke et eller flere fremmedsprog. Legene er oplagte at hive op af hatten, når lektierne ikke giver mening, og når dit barn har brug for et friskt pust.


Repeter tal med en udvidet version af bingo

Det er meget nyttigt at kunne tallene på ens fremmedsprog, og en god måde at træne tal på er selvfølgelig med bingo! Her får dit barn mulighed for at repetere tallene om og om igen, så de til sidst sidder på rygraden.

I kan også lave en udvidet version, hvor man skal svare på et spørgsmål, når man er så heldig at få bingo. Kun fantasien sætter grænser! Du kan finde bingoplader her og en online taltavle her.


Udvid ordforrådet ved at bruge hjemmet

Har dit barn et begrænset ordforråd på engelsk/tysk/fransk? Så kan det være, at I skal give denne øvelse et skud. Her får dit barn nemlig trænet en masse nyttige ord, som man bruger i sin hverdag.

Legen går ud på, at dit barn skal hente/finde ting i hjemmet, som du beder om. Hvis I skal træne engelsk, kan du fx sige “Bring me a plaid”, hvorefter dit barn skal på opdagelse i hjemmet efter et tæppe. Den kan også vendes rundt, så du siger tingen på dansk, hvorefter dit barn skal finde tingen og sige det på fremmedsproget.


Træn udsagnsord og forholdsord med Simon Says

Du og dit barn kender garanteret allerede legen “Simon Says”. Men vidste du, at den faktisk er genial til at træne forholdsord og udsagnsord? For at træne begge dele kan du fx sige:

  • Simon says stand between (imellem) the table and the chair
  • Simon says lean against (op ad) the wall


Der er et hav af muligheder, så det er bare med at kaste jer ud i det og prøve det af. Rigtig god fornøjelse!


Signe, mentor og studentermedhjælper

Signe er mentor og studentermedhjælper hos MentorDanmark. Gennem jobbet som mentor skaber hun et trygt læringsmiljø, og hun er optaget af at gøre læring til en leg.

Start her

Bliv kontaktet inden for 24 timer

Telefonnummer

Har du spørgsmål?

Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så udfyld dit spørgsmål og mail nedenfor, så vi vender tilbage inden for 24 timer.

Tusinde tak for dit spørgsmål.

Vi vender tilbage på telefon eller mail inden for 24 timer.
Du er altid velkommen til at ringe direkte til os på 61 61 77 77.