Aarhus-havn

Motiverende lektiehjælp i Aarhus

som skaber både faglig og personlig selvtillid

Lektiehjælp i Aarhus


Vores mentorteam i Aarhus er klar til at hjælpe

Vores mentorteam i Aarhus er klar til at hjælpe

Har dit barn brug for støtte i et eller flere fag? Eller har dit barn svært ved at finde lysten til at lære i det hele taget? Uanset hvilke faglige udfordringer dit barn kæmper med, kan en af vores mentorer i Aarhus være en kompetent hjælpende hånd. Størstedelen af vores mentorer bor i det centrale Aarhus, men vi kan også finde en ordning, der passer jer, hvis I bor i udkanten eller omegnen af Aarhus.

Vores aarhusianske mentorteam består af en række ambitiøse topstuderende, der er i gang med læreruddannelsen eller læser en videregående uddannelse på Aarhus Universitet. Vi har også håndplukket de dygtigste elever fra gymnasierne i Aarhus, så vores mentorprofiler spænder bredt, både hvad angår faglige kerneområder, interesser og personlighed.

På trods af den store bredde, har mentorerne vigtige fællesnævnere: De har tårnhøje faglige ambitioner, og de brænder for at lære fra sig.

Vi hjælper i alle fag


Her er vores mest efterspurgte

Her er vores mest efterspurgte

Skræddersyet ung-til-ung-undervisning


En ung mentors begejstring for at lære smitter

En ung mentors begejstring for at lære smitter

Elev og mentor i aarhus

MentorDanmark er sat i verden for at yde skræddersyet en-til-en-undervisning. Men vi er også særligt stolte af at yde ung-til-ung-undervisning. Vores erfaring er nemlig, at børn og unge med faglige vanskeligheder bliver motiverede af at spejle sig i andre unge mennesker. Et barn, der kan identificere sig med sin mentor, vil typisk også se op til mentors egen glæde ved at lære. Identifikation bliver til motivation. Derfor er de fleste af vores mentorer unge studerende mellem 17 og 30 år, som også har deres hverdag på skolebænken, på gymnasiet eller universitetet.

Ung-til-ung-relationen er først og fremmest en ’faglig fordel’ for dit barn; den unge mentor har fag, pensum og metoder i frisk erindring.

Men ligeså vigtigt er det, at den unge mentor er med på noderne. Mentoren ved, hvilke udfordringer man kan støde på som barn i folkeskolen og som ungt menneske i gymnasiet.
Vores krav til mentorernes faglighed og pædagogik er altid de samme – uanset om de er 17 eller 30 år.

Kvaliteten af den lektiehjælp, vi yder til børn og unge over hele landet hver eneste dag, skal altid være i top.

Derfor skal vores mentorer fremvise topkarakterer i alle de fag, de underviser i, og vi tester deres pædagogiske færdigheder. Kun de allerdygtigste kandidater slipper gennem nåleøjet og bliver tilbudt en plads på vores mentorteam.

Vores mentorer underviser i Aarhus og oplandet


- hvor og når det passer jer bedst

- hvor og når det passer jer bedst

I de fleste mentorforløb kommer mentoren hjem til familien og underviser. Mange familier har dog også rigtig gode erfaringer med, at lektiehjælpen finder sted på et bibliotek el.lign. Alle børn er forskellige, og for nogle er det nemmere at holde koncentrationen, hvis lektiehjælpen foregår et andet sted end i dagligstuen. Det tager vi selvfølgelig også højde for, når vi leder efter den helt rette mentor. Det Kongelige Bibliotek, Dokk1, Åby Bibliotek, Gellerup Bibliotek og Hasle Bibliotek er blandt de biblioteker og kulturhuse, der har fine faciliteter, man frit kan benytte sig af.

Vores mentorer i Aarhus kan hjælpe børn og unge i alle aldre, i alle fag og på alle niveauer. Typisk underviser vores mentorer en enkelt gang om ugen, to timer ad gangen. Vores anbefaling er, at I aftaler en ”lektiehjælpsdag”, der ligger fast; de fleste børn og unge trives med, at undervisningen er tilrettelagt efter en forudsigelig struktur. Mentorforløbet skal naturligvis passe ind i en hverdag, der kan være omskiftelig. Derfor aftaler I alle detaljer med jeres mentor, så forløbet kan være så fleksibelt, som I foretrækker.

Nærhed giver nærvær


Målet er en solid læringsproces

Målet er en solid læringsproces

Vores vigtigste opgave er at finde den bedst tænkelige mentor til hvert barn. Og det perfekte match er et spørgsmål om nærhed og nærvær.

Vi stræber naturligvis altid efter at finde en mentor, der bor tæt på jer og kan undervise i jeres hjem. Men nærhedsprincippet handler ikke kun om geografi; det er mindst ligeså vigtigt, at mentor har et interessefællesskab med dit barn, så lektiehjælpen foregår i øjenhøjde. Lektiehjælpen skal være ukompliceret og ligetil.

Elev får lektiehjælp

Derfor er vi optagede af at lære dit barn at kende; vi er nysgerrige på dit barns personlighed, fritidsinteresser og sociale behov – ikke kun de faglige udfordringer.

Vores erfaring er, at nærhed skaber nærvær. Og nærvær er et af de allervigtigste skridt på vejen til tillid, tryghed og en solid læringsproces.

Vejledning og løbende opfølgning


En personlig fagvejleder følger op på jeres forløb

En personlig fagvejleder følger op på jeres forløb

Når I kontakter MentorDanmark første gang, vil en af vores fagvejledere tage imod jeres henvendelse. Herefter bliver I tilknyttet en personlig fagvejleder, som står for at finde en mentor til jer, og som løbende følger op på forløbet. Vi sikrer, at lektiehjælpen forløber helt, som I ønsker. Vores fagvejledere kan besvare alle spørgsmål, både til MentorDanmarks lektiehjælp generelt og til det enkelte mentorforløb.

Flere af vores fagvejledere er selv opvokset i Aarhus og omegn og kan derfor vejlede i at bruge lokalområdet i mentorforløbet. Hvis dit barn har glæde af en aktiv udendørsundervisning, er det oplagt at flytte undervisningen ud i fx Riis Skov eller Botanisk Have. Jeres mentor har naturligvis også en række idéer til lærerige aktiviteter i naturen nær jer. Det er centralt for skræddersyet lektiehjælp.