Logo LæseHeltene

Sådan foregår et læseforløb

Et trygt univers af ligesindede

Når dit barns læsevanskeligheder og læsemønstre er blevet kortlagt, er det blevet tid til en rejse i vores helteunivers. I vores helteunivers kommer dit barn til at arbejde med sin ordblindhed eller læsevanskeligheder i et trygt univers af ligesindede. Dit barn vil få en fornemmelse af ikke at være alene med sine udfordringer, og gennem sjove aktiviteter vil dit barn få trænet læsning. Undervisningen foregår i små hold, som sammensættes efter alder.

Vi starter med en uges intensiv træning, hvor dit barn ”går i skole” hos os mandag til fredag fra kl. 8.30 til 14.30. Her vil dit barn blive sat i en mindre gruppe af ligesindede, og her står der udelukkende læsning og stavning på skoleskemaet.

Når den første uge er slut, vil dit barn have lagt grobunden for en solid udvikling til at blive en bedre læser. I de efterfølgende 6 uger vil dit barn komme i en læseklub, som foregår én gang om ugen i 2 timer efter skoletid. Her vil vi bygge videre på alt det, dit barn lærte i ugeforløbet. Forløbet vil blive skræddersyet ud fra dit barns niveau og indlæringsevne, og dit barn vil endnu engang komme i en gruppe af ligesindede. Vi tror nemlig på, at man lærer bedst, når man er tryg.

Det er vores engagerede og læseglade læseassistenter, der afholder undervisningen. Fælles for dem er, at de brænder for at hjælpe børn og unge til at blive bedre til at læse. Derudover oser de af læseglæde, som smitter af på eleverne.

7 ugers læseforløb

Vi skaber varige forbedringer

1 uges intensiv undervisning
Ugeforløbet foregår fra mandag til fredag i tidsrummet 08.30-14.30.

Dit barn vil få en masse grundlæggende redskaber, der gør læsning sjovere og lettere. Med teknologien fra EyeJustRead vil dit barns læsevanskeligheder og mønstre blive afkodet, herefter har vi mulighed for at tildele dit barn nye læsestrategier og booste dem.

6 ugers forløb i læseklubben
I de efterfølgende 6 uger, kommer dit barn én gang om ugen i 2 timer i læseklubben efter skole. Her træner vi det indlærte fra ugeforløbet. Vedligeholdelsesforløbet bliver skræddersyet ud fra barnets indlæringsevne med afsæt i resultaterne fra ugeforløbet.

Laesehelte figurer

Lydbokse med eye tracking

Vi bruger ny prisvindende teknologi
Dreng ved computer

Vi har udviklet egne lydbokse med eye tracking-teknologi fra EyeJustRead. Her kan man meget nøjagtigt opdage elevens læsemønstre og træne nye læsestrategier.

Efter læsningen kan øjenbevægelser og oplæsning afspilles og analyseres, så mål og indsatser for det enkelte barns læsning kan evalueres. På den måde kan vi effektivt hjælpe hver enkelt elev med at arbejde med lige præcis de punkter, der skaber de største udfordringer under læsning.

Som forældre vil man løbende få rapporter om sit barns læseudvikling, så man kan følge sit barns udvikling i helteuniverset.

EyeJustRead er udviklet og udvikles fortsat i tæt samarbejde med praktikere, elever og universiteter.

Se og hør om LæseHeltene

Behov og udvikling er i centrum
Line laeseheltene

Inden læseforløbet kan gå i gang, starter I med en samtale hos vores faglige leder Line. Hun er uddannet lærer og læsevejleder. Line har over 10 års erfaring med at hjælpe børn og unge med læsevanskeligheder til større læselyst og øget skoleglæde.

Bliv kontaktet

Vi vil meget gerne hjælpe dig

Bliv kontaktet inden for 24 timer

Telefonnummer

Når du kommer i kontakt med os, bliver du mødt af en af vores dygtige fagvejledere, som vil fortælle dig mere om vores læseforløb. Inden I finder ud af om et læseforløb er for jer, tilbyder vi en gratis læsetest og samtale med en af vores læsevejledere.